5x Pancakes eten in Amsterdam

Begin jij jouw ochtend het liefst met overheerlijke pancakes? Wij van The Daily Dutchy gingen speciaal voor jou op zoek naar de allerlekkerste Pancakes van Amsterdam. Ze doen het altijd goed op de foto, maar waar bestel je de lekkerste? Wij zetten maar liefst vijf hotspots op een rijtje, zodat je zelf de speurtocht niet meer hoeft uit te zetten!

#1 Madam Pancake

Hoe kan het ook anders: Madam Pancake in Amsterdam! Onlangs ging The Daily Dutchy langs bij deze lunchroom waar je de meest bijzondere pannenkoeken kunt eten. Misschien op een ietwat toeristische plek, maar je mag Madam Pancake zeker niet overslaan als je over De Wallen loopt. Hier kun je namelijk zowel zoete als hartige pannenkoeken eten. Denk bijvoorbeeld aan pannenkoeken met ei en bacon. Of ga voor iets mierzoets en kies voor pannenkoeken met pindakaas, banaan en chocolade.

Adres: Lange Niezel 18  te Amsterdam
Openingstijden: van zondag t/m donderdag van 09.00 uur tot 21.00 uur en vrijdag en zaterdag van 09.00 uur tot 22.00 uur

#2 Mook

De pannenkoeken van Mook smaken geheid naar meer! Het gezellige interieur komt je tegemoet, omringd door de geur van verse pannenkoeken. Volgens menig Amsterdammer kun je hier de allerlekkerste pannenkoeken eten. Ook wij zijn fan en gelukkig zijn er nu zelfs twee locaties!

Adres:  De Clercqstraat 34 / Jodenbreestraat 144
Openingstijden: Van maandag t/m donderdag van 08.00 uur tot 16.00 uur van vrijdag t/m zondag van 08.00 uur tot 17.00 uur

#3 The Happy Pig Pancake Shop

Voor de pannenkoekliefhebbers onder ons die van authentieke Nederlandse pannenkoeken houden is dit een echte aanrader. Bij The Happy Pig Pancake Shop kun je pannenkoeken eten en daarnaast lekkere biologische toppings krijgen. Verse, homemade en lekker!

Adres: Rosmarijnsteeg 12
Openingstijden: Dagelijks geopend van 09.00 uur tot 18.00 uur. Zondag vanaf 10.00 uur en dinsdag van 10.00 uur tot 16.30 uur

#4 Dignita Hoftuin

Een mooie plek in hartje Amsterdam Oost. Vlak bij de Hermitage en een echte hotspots verstopt in de Hoftuinen. All Day Breakfast! En daar houden wij van. Ook hier eet je op het menu de lekkerste pancakes van Amsterdam. En de portie is zo groot dat je deze prima kunt delen met iemand!

Adres: Nieuwe Herengracht 18a
Openingstijden: dagelijks geopend van 09.00 uur tot 22.00 uur en op dinsdag gesloten.

#5 The Breakfastclub

Deze heerlijke ontbijtspot vind je op verschillende plekken in Amsterdam. Je kunt er terecht voor verschillende ontbijtjes, maar de pancakes blijven onze favoriet. Heerlijke American style pancakes met poedersuiker, stroop en vers fruit. Mocht je nog meer toppings willen? Dan kun je hier gewoon nog wat aan toevoegen!

Adres: Gustav Mahlerplein 114 / Haarlemmerplein 31/ Bellamystraat 2-H/ Wibautstraat 56
Openingstijden: Elke dag geopend van 08.00 uur tot 18.00 uur