Bij deze ijssalons scoor je de lekkerste ijsjes

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar een ijsje op zijn tijd, dat gaat er bij mij wel in! Zo’n lekker romig en ambachtelijk bolletje is de ideale verfrissing op een zonnige dag en de lekkerste motivatie om de deur nog even uit te gaan voor een late avondwandeling. Trakteer jij jezelf ook maar al te graag op de meest zomerse traktatie ever? Mooi, want wij zetten enkele van onze favoriete ijssalons in Nederland voor je op een rijtje!

Life is like an ice cream, enjoy it before it melts!

#1. IJscuypje, Amsterdam

Vooral in de warme zomermaanden is dit één van de fijnste hotspots in Amsterdam: IJscuypje. Je scoort hier de lekkerste sorbet-, yoghurt- en roomijsjes die gemaakt zijn van de meest pure grondstoffen, zoals verse melk van Hollandse koeien. Natuurlijk kun je er terecht voor klassiekers als vanille, chocolade en hazelnoot, maar als je een échte specialiteit van IJscuypje wilt proeven, dan moet je voor een vlierbessen en rabarber ijsje kiezen of voor het roomijs met boerenjongens gaan. IJscupje telt maar liefst 14 (!) ijswinkels in Amsterdam en omstreken waar de deur wagenwijd voor je open staat!

Adres: Eerste van der Helststraat 27, Amsterdam

#2. Luciano, Wassenaar

Daar is-ie dan, mijn persoonlijke favoriet! Eens in de zoveel tijd begeef ik me naar het mooie Wassenaar om er eens een bolletje, of twee, maar het allerliefst natuurlijk gewoon een stuk 3, te scoren. Want geloof me, bij het zien van de toonbank met oneindig veel verschillende soorten ijs slaat de keuzestress behoorlijk toe! Van Kinder Bueno tot karamel zeezout en aardbeienijs waar je de aardbeien écht proeft; deze ambachtelijke zoetigheden wil je niet missen. Er zijn maar liefst 7 vestigingen van Luciano in Nederland, zoek er eentje bij jou in de buurt en smullen maar!

Adres: Van Hogendorpstraat 53, Wassenaar

#3. De IJssalon, Rotterdam

Ambachtelijk ijs en award-winning koffie, dat is zo’n beetje wat je kunt verwachten wanneer je een bezoekje brengt aan De IJssalon in Rotterdam. Ontdek de welbekende smaken als framboos óf geniet van de bijzondere ijsjes met smaken als ‘oma’s appeltaart’ en verse muntijs (yummy!). Ben je lactose-intolerant? Geen paniek, want naast roomijs kun je er ook terecht voor een verfrissend fruitijsje. Dus begeef je naar één van de 6 vestigingen en genieten geblazen!

Adres: Meent 69A, Rotterdam

#4. Roberto Gelato, Utrecht

In voor een écht Italiaans ijsje? Die scoor je in Utrecht bij ijssalon Roberto Gelato. Genieten met een grote G. Je kunt hier natuurlijk smullen van de klassieke Italiaanse smaken, maar stilzitten doen ze zeker niet. Elk jaar kunnen er weer unieke nieuwe smaken geproefd worden die Roberto tijdens zijn vele reizen heeft ontdekt. En o ja, ook staat deze hotspot op de internationale lijst van Italiaanse zaken. Dus ben je in de buurt? Hop dan vooral even langs!

Adres: Poortstraat 93, Utrecht

#5. Garrone, Haarlem

IJssalon Garrone vind je in het hartje van Haarlem in één van de gezelligste winkelstraten van de stad: de Grote Houtstraat. Je kunt hier terecht voor ijs waar je de authentieke Italiaanse smaak in terug proeft; zo gek is dat niet, want alle smaken worden van verse ingrediënten gemaakt. Dus, waar wacht je nog op? Op naar Garrone! Houd zomers wel rekening met een ietwat lange wachttijd, mensen komen van heinde en ver.

Adres: Grote Houtstraat 179, Haarlem

#6. Intermezzo, Tilburg

Bij Intermezzo, in het hartje van Tilburg, eet je ijs. En niet zomaar ijs, maar ijs dat wordt bereid volgens een geheim familierecept. Klinkt goed, toch? Een hotspot om je vingers bij af te likken, want smaken zoals Oreo, strawberry cheesecake, Fruitella en white crunch; daar kunnen we geen genoeg van krijgen! Dus, mocht je op een zonnige dag in het o-zo mooie Tilburg te vinden zijn: Intermezzo is je bezoekje meer dan waard!

Adres: Heuvelring 1, Tilburg

LEES OOK:

>> 9x de leukste strandtenten om tijdens warme dagen te vertoeven
>> Yummy! Zo maak je heerlijk romige avocado-ijsjes

Beeld: Culy, Deliveroo, Haarlem Foodies