City guide: de leukste food hotspots van Leiden

leidennn

Op zoek naar leuke food hotspots waar je vriendinnen en jij eens lekker kunnen vertoeven en daarnaast iets goddelijks naar binnen kunnen werken? Leiden, ook wel ‘klein Amsterdam’ genoemd, is the place to be! Wij hebben de leukste adresjes in deze stad voor jullie verzameld waar je zéker een keer geweest moet zijn. Let’s go!

Lot en de Walvis

Deze hotspot in de Leidse haven, een geweldige locatie aan het water, is nog maar een jaar geopend en een groot succes. Dat is niet zo gek, want wát is Lot en de Walvis een gezellig tentje met een relaxte sfeer! Eigenaresse Lot maakte samen met haar busje, genaamd de Walvis, een wereldreis naar Zuid-Afrika, Ibiza, Italië en many more. Na deze reis nam ze al haar ervaringen, ideeën en inspiratie mee terug naar de Sleutelstad, oftewel Leiden. Het resultaat? Een gevarieerde menukaart met Indonesische kippensoep, pittige kip in Thaise curry en sticky apple pie (OMG!) die met liefde zijn bereid. En o ja, wanneer het lekker weer is, kun je een plekje zoeken op het terras; genieten geblazen!

lot1

lot3

lot2

Waag

Waag opende vorig jaar juli na een herinrichting haar deuren als bar, restaurant en hotspot en is sindsdien by far een van mijn favoriete plekjes in de srad. Wanneer je dit rijksmonument uit de 17e eeuw binnenstapt, valt meteen het gezellige huiskamergevoel op. Warme kleuren, Perzische tapijten en vooral heel veel verschillende, knusse zitplekjes. Je kunt hier de hele dag door terecht, een kop koffie met gebak, lunchen of een diner: het is allemaal even leuk (en smakelijk!). Ook het menu is fab; een ruime keus, niet te veel poespas maar gewoon goed, lekker en betaalbaar eten. Go see it!

waag4

waag5

waaaaag

Pakhuis

Na een flinke verbouwing is dit monumentale pand in 2013 open for business en sindsdien heeft Leiden er weer een gezellige hotspot bij. Alleen al het industriële vintage interieur is een plaatje voor het oog en zeker een bezoekje waard. Daarnaast staat Grand Café Pakhuis bekend om de goede kwaliteit van het eten tegen een schappelijke prijs. Zo kun je voor €12,50 al genieten van een hoofdgerecht en voor €25,- kun je zelfs kiezen voor een drie gangen menu. We like!

pakhuis1

pakhuis2

City Hall

In het hartje van Leiden vind je de gezellige Italiaanse Bistro Bar, City Hall. Bij binnenkomst word je vrijwel direct verwelkomd met een heerlijke geur die je doet denken aan Italië: pizza, pasta en kazen. Yummy! Dit restaurant bestaat uit een chique serre en een wat meer industriële, twee verdiepingen tellende binnenruimte. Dit is de perfecte spot om een lekkere pizza, een vlees- of visgerecht te eten, maar ook voor een borrel kun je prima bij City Hall terecht. Kortom, zeker de moeite waard om deze plek te bezoeken wanneer jij je in Leiden bevindt!

city3

city1

city4

>> Lees ook: Lunch tip: Italian tuna wrap

Beeld: Pinterest