Dagje Leeuwarden op de planning? Hier kun je het lekkerst lunchen

Leeuwarden klinkt misschien niet als een spannende bestemming, maar geloof mij als ik je vertel dat het zeker de moeite waard is! Want naast de leuke hotspots, de mooie grachten en de verschillende winkeltjes, zijn er ook heel veel lekkere restaurantjes te vinden die net wat anders op de kaart hebben. Dus heb je een dagje Ljouwert op de planning staan? Dan moet je hier zeker heen voor een verdomd lekkere lunch!

#1 Broodhuys

Wil jij voor weinig geld een lekkere lunch? Dan is het Broodhuys perfect! Met hun uitgebreide menukaart kun je hier terecht voor maaltijdsalades, soepen, tosti’s en allerlei belegde broodjes! En hun specialiteit, Tosti Us Mem, moet je zeker proberen! Dit is namelijk een tosti van donker brood met bacon, oude kaas, zuurkool en mosterdsaus. Jum!

☆ Adres: Nieuwestad 99 

#2 Fruitbar Sis

Ben je op de groene tour? Dan moet je zeker een bezoekje brengen aan Fruitbar Sis! Hun enorm brede assortiment bestaat uit heerlijke smoothies, broodjes en wraps, maar ze serveren ook de hele dag door (vegan) ontbijtjes. Oh my! Geniet dus heel de dag van overnight outmeal, chia pudding of yoghurt met granola. En het restaurantje ziet er daarnaast ook nog eens heel schattig uit. We like!

☆ Adres: Naauw 5

#3 Grand Café Post-Plaza

Grand Café Post-Plaza zit gevestigd in het oude postkantoor, waardoor je luncht op een heel unieke plek. De menukaart bestaat uit een aanbod van allerlei lokale lekkernijen, maar ook heerlijke carpaccio en flammkuchen. Vergeet als je geniet van de heerlijke maaltijden op de menukaart zeker niet omhoog te kijken! Het plafond is namelijk adembenemend mooi.

☆ Adres: Tweebaksmarkt 25-27

#4 Stadswaag

Midden op de Nieuwestad vind je de Stadswaag. Dit restaurant, dat is gevestigd in een historisch pand uit 1596, is perfect om even een pauze te nemen van al het shoppen aangezien het recht tegenover de Zara zit. Handig als je nog twijfelt over die ene leuke broek! De menukaart bestaat uit heerlijke broodjes, soepen en salades, maar ze hebben daarnaast ook exclusieve theesoorten die je zeker even moet proeven. Wij zijn fan!

☆ Adres: Nieuwestad 148

LEES OOK:

Dit zijn de leukste hotspots in Zwolle
7x de lekkerste koffie hotspots van Amsterdam
Honger? Dit zijn de allerlekkerste tosti hotspots

Beeld: Unsplash, Broodhuys, Fruitbar Sis, Post Plaza, Stadswaag