Gezond uit eten? 7 x healthy hotspots in Amsterdam

healthyhotspot2
Op zoek naar een leuke hotspot om een gezonde maaltijd te scoren? Amsterdam is the place to be! De healthy lunchrooms, barretjes en restaurantjes schieten als paddenstoelen uit de grond en daar zijn wij maar wát blij mee! Niet omdat het moet, maar omdat gezond voedsel ook gewoon mega lekker is. Benieuwd naar de leukste spots in onze hoofdstad? ELLE weet precies waar jij, als healthy food lover, moet zijn! Hier komen al onze favorieten op een rijtje.

SLA

slaatje1

Zin in een lekkere, gezonde, zelf samengestelde én goedgevulde salade? Dan moet je sowieso bij SLA zijn! Deze biologische saladebar opende in 2013 haar deuren op de Ceintuurbaan in Amsterdam, maar inmiddels zijn er maar liefst acht (!) vestigingen. En o ja, ze hebben een nieuw wintermenu waar wij persoonlijk héél hongerig van worden. Go see it!

SLA, Ceintuurbaan 149, Amsterdam Pijp
SLA, Claude Debussylaan 35, Amsterdam Zuidas
SLA, Westerstraat 34, Amsterdam-West
SLA, Utrechtsestraat 10HS, Amserdam-Centrum
SLA, Middenweg 55B-H, Amsterdam-Oost

SNCKBR

snckbrrrr

Of je nu zin hebt in een lekker ontbijtje, goede lunch, een diner óf alleen een drankje wilt doen: bij SNCKBR kan het allemaal! Denk aan pancakes, acai bowls, soepen, bloemkoolpizza’s en de Dutch Weed Burger. En… ook de zoete aardappel friet uit de over is zeker het proberen waard. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de toetjes.

SNCKBR, Kinkerstraat 106-108, Amsterdam
SNCKBR, Van Woustraat 34-36, Amsterdam

Venkel

venkelll

Bij Venkel kun je je eigen salade bouwen, hoe leuk is dat? Een door Venkel bedachte salade kiezen, kan natuurlijk ook. Ook kun je bij deze gezonde hotspot in de Pijp versgeperste (groente)sappen kopen voor thuis en ook op het interieur worden we spontaan verliefd.

Venkel, Albert Cuypstraat 22, Amsterdam

The Meets

meetsss

Ben jij niet vies van een smaakvolle suiker- en glutenvrije lekkernij? Dan ben je bij The Meets aan het juiste adres. Je kunt hier op elk tijdstip van de dag terecht. De lekkere taartjes, sapjes en goede koffie maken dit tentje de ideale spot om overdag te vertoeven. Maar ook ’s avonds kun je genieten van een spicy curry of een gezonde beef burger. Hungry yet?

The Meets, Cornelis Troostplein 3, Amsterdam

Dr. Blend

dr-blendd

In de 9 straatjes vind je Dr. Blend, een mega schattig tentje en de place to be voor als je even een vitamine boost nodig hebt tussen het shoppen door. Ga voor een lekkere smoothie of een vers sapje en wanneer je trek hebt kun je kiezen uit overheerlijke salades en sandwiches. Good to know: het fijne is dat álles organic is!

Dr. Blend, Herenstraat 23, Amsterdam

Bar James

barjamesssBeeld: SquatCilla.nl

Groente en whisky, een gouden combi volgens Bar James, wie had dat gedacht! Al is whisky dan misschien niet al te gezond, een drankje op z’n tijd moet kunnen toch? Dit vega(n) café heeft zó geen geitenwollensokken imago, maar is juist een mooie bar met te lekker voedsel en heerlijke cocktails. Zeker een bezoekje waard dus!

Bar James, Javastraat 49, Amsterdam

ROOTS

rootssss

Bij ROOTS gaan ze back to basic en worden er alleen maar gezonde en pure ingrediënten gebruikt. We like! Je kunt hier terecht voor heerlijke sappen, smoothies, wraps, veggie burgers en ook de soepen zijn om van te smullen. En voor de drukke mensen onder ons: ROOTS doet ook aan take away, dus je kunt je favoriete maaltijd gewoon afhalen!

ROOTS, Amstelveenseweg 164, Amsterdam
ROOTS, Heisteeg 8, Amsterdam

>> City guide: de leukste food hotspots van Leiden

Bron: ELLE Eten | Beeld: SquatCilla.nl, Pinterest