De leukste food hotspots in Groningen

hotspots in groningen

Groningen is niet alleen de leukste studentenstad uit het noorden van Nederland, ook is het een bruisende hotspot voor echte foodies. Ben je op zoek naar een leuke plekken in Groningen waar je lekker en healthy kunt eten? Kies dan een van de volgende plekjes om neer te strijken met dit mooie weer. Ik zette – als voormalig Groninger studentje – een aantal van de leukste food hotspots in Groningen voor je op een rij. Check them out!

Anat

Anat in dan misschien niet gelegen in het hartje van Groningen, maar het is wel de meest bekende healthy lunch hotspot uit Grun. Anat zit op een prachtige locatie, gelegen naast het stadspark en geloof me: voor dit plekje heb je dat extra stukje lopen echt wel over. Anat staat bekend om haar heerlijke vegan en biologische ontbijtjes en lunchgerechten. Wanneer het mooi weer is kun je je sapje of salade gewoon in een picknickmand meenemen en lekker in het park opeten.

Opgeweckt Noord

Dit is de allereerste verpakkingsvrije winkel van Nederland. Je kunt je eigen flessen of potten meenemen, maar ze ook in de winkel kopen. Alles in de winkel is verpakkingsvrij, totally good for the environment dus! Verder is het mogelijk om een leuke kookworkshop of lezing te volgen in opgeweckt Noord.

Pernikkel

pernikkel-groningen

Voor een echt anti-kater ontbijtje moet je bij Pernikkel zijn. Deze hotspot zit vol met studenten en stadjers die wel een stevige maaltijd kunnen gebruiken na een avondje flink doorhalen in de kroeg. Elke week heeft Pernikkel een nieuw menu en het grappige is dat je ’s avonds om 10 uur nog een ontbijt kunt bestellen en s’ morgens vroeg al een lekker stukje vlees naar binnen kunt schuiven.

Bakkerij Blanche

Het lekkerste brood koop je niet alleen bij bakkerij Blanche, het is ook nog eens de mooiste bakkerswinkel van Nederland. Een hele belevenis om je dagelijkse broodje hier te scoren is het zeker: de zaak is enorm en ingericht met marmertinten en een metershoog plafond. Je kunt er heerlijk ontbijten en lunchen met de lekkerste broodjes, terwijl je geniet van het indrukwekkende interieur.

Holtbar

holtbar-groningen

De holtbar is de eerste conceptstore/koffiezaakje in Groningen. Je kunt er de leukste en meest originele cadeautjes scoren en tegelijkertijd een lekkere kop koffie en healthy snack krijgen. De Holtbar is gelegen in de populairste studentenstraat van Groningen – de Oude Kijk in ’t Jatstraat.

Black & Bloom

Voor lekkere en de meest fotogenieke koffie ben je hier bij het juiste adres. Bij Black & Bloom kun je een kopje koffie scoren dat gemaakt is van de beste bonen uit heel Europa. Ook is het de perfecte werkplek voor veel studenten in Groningen.

Mr. Mofongo

mr-mofongo

Ken je dat: dat iets hip is omdat het niet hip is? Als je afstudeert dan drink je hier vaak een kopje koffie met je ouders en grootouders voordat je de laatste keer de trappen van het prachtige Academiegebouw bestijgt. Maar ook als je nog niet zo ver bent, is de kans groot dat je regelmatig bij Mr. Mofongo komt om even heerlijk uit te brakken of op ieder tijdstip van de dag een lekkere cocktail te scoren. Alles kan!

And many more

Natuurlijk zijn dit nog lang niet alle hotspots uit Groningen. Zo kun je heerlijk healthy lunchen bij Feelgood, No.25, het Opstapje, Boven Jan, Wadapartja en de Uurwerker. Ook worden er heerlijke broodjes en salades geserveerd bij restaurant Hooghoudt en kun je voor de lekkerste nacho’s en het fijnste bierterras het beste naar De Drie Gezusters. De lekkerste frozen yoghurt scoor je natuurlijk op de Vismarkt bij Pure Frozen en ook Smaeck, PS!, het Flinders cafe en Toet! zijn zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen. Voor de lekkerste koffie en de fijnste werkplek kun je terecht bij Coffee Company en Coffee United.

no-25-groningen

De lekkerste salades en healthy sapjes en smoothies scoor je bij No. 25.

Beeld: Pinterest