Ontdek de nieuwste restaurants van Amsterdam

De zomer is in volle gang en dat betekent dat voor veel mensen de vakantie in zicht is. Heerlijk op reis, genieten op het witte strand of chillen bij het zwembad van het hotel. Elk jaar kijken we uit naar de zomer, waarin we bijtanken en opladen voor het volgende half jaar. Ga jij niet op vakantie? Geen probleem, ook in eigen land kun je lekker bijkomen en genieten van het zomerse weer. En als je het mij vraagt krijg je het ultieme vakantiegevoel door gezellig buiten te eten, wat jij? Nederland kent een heleboel fijne hotspots waar je kunt genieten van ontzettend lekker eten en drinken op een knus en zonnig terras. Zo doken in Amsterdam onlangs een paar nieuwe hippe restaurants op. Ik zet de leukste voor je op een rij.

#1 Nomads

Was het nou al weekend? #nomadsamsterdam #travelwithnomads

Een bericht gedeeld door NOMADS Amsterdam (@nomads_amsterdam) op

Nomads is alleen al de moeite waard vanwege het perfecte terras aan het water en het onwijs knappe interieur. Laat nu het eten ook nog heerlijk smaken én vergeet niet het fancy opgemaakte bord, wauw! Bijzonder aan dit nieuwe restaurant is dat het elk half jaar eten uit een andere keuken serveert. Om elke zes maanden een nieuwe kaart samen te stellen gaat er daadwerkelijk een chef op reis naar een culinair land om daar nieuwe producten en smaken uit te kiezen.

#2 Persijn

Dutch Cuisine op z’n best: groenten uit de volle grond, wortelmiso en roggebroodkruimels!

Een bericht gedeeld door Persijn (@persijnamsterdam) op

Less is more, dat bewijst restaurant Persijn. Vers uit de kas, rechtstreeks op je bord! Ja ja, Persijn beschikt over een eigen unieke kas bovenop het dak, waar met de nieuwste technologie producten zo duurzaam mogelijk gekweekt worden. Het nieuwe restaurant in het Amstelkwartier laat zien dat de Nederlandse keuken ook vernieuwend en verrassend kan zijn.

#3 Yerba

Bij Yerba draait het niet om vlees of vis, maar staan groenten centraal. Ook dit nieuwe restaurant is op de duurzame tour, ze laat namelijk (bijna) niets verloren gaan. Zonder dat je het in de gaten hebt, heb je de wortel tot en met het bladgroen opgegeten. Love it!

#4 Pompet

Meet Pompet: het nieuwe restaurant in de Noorderparkbar, inclusief buitenbar. Deze nieuwe place to be voor de zomer serveert de lekkerste gerechten uit de Franse keuken. Super gezellig, informeel en zeker een bezoekje waard!

#5 Bar Alt

Lobster Tail, Oosterschelde Seaweed, Ginger, Lemon Confit, Vintage Soja, Dashi Glaze #baraltamsterdam

Een bericht gedeeld door Bar Alt (@baraltamsterdam) op

Oké, I’m in love… Niet alleen vanwege het moderne fancy ingerichte restaurant, maar ook op het concept van nieuwe Amsterdamse hotspot Bar Alt. Het restaurant serveert complete kunstwerkjes op je bord én het allerbeste: de gerechten worden geserveerd met een bijpassend speciaal biertje.

Op naar Amsterdam!

My Jewellery
MY JEWELLERY
€39,95

Fashionology
DE BIJENKORF
€48,-

Mango
WEHKAMP
€49,99

Rainbow
BONPRIX
39,99 22,99

Pieces
WEHKAMP
19,99 15,99

Les Cleias
DE BIJENKORF
€19,95

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop ✰

LEES OOK:

5x de leukste strandtenten in Zandvoort
7x de leukste terrassen in Amsterdam
Híer moet je zijn voor de tofste buitenbar van Nederland

Bron: Elle Eten | Beeld: Instagram