7x de leukste terrassen in Amsterdam

Yes! De lente is begonnen en de zomer is zelfs in zicht. Dat betekent dat we, als het weer het toelaat tenminste, weer lekker veel op het terras kunnen vertoeven. Het werd dan ook maar eens tijd dat ik me wat ging oriënteren wat betreft leuke terrasjes. Ik speurde naar de leukste terrassen in de hoofdstad van ons fijne kikkerlandje. Je voelt ‘m al aankomen: ze staan hieronder voor je op een rijtje! Let’s go.

#1 Hannekes Boom

Als de zon ook maar een seconde begint te schijnen, begeven de meest hippe Amsterdammers zich massaal naar deze leuke tent. Waarom? Omdat Hannekes Boom nu eenmaal één van de mooiste plekjes van het Amsterdamse centrum is! Plof neer op een van de vele picknickbanken en geniet van de fijne klanken, verfrissende drankjes en snacks.

Adres: Dijksgracht 4, Amsterdam Centrum

#2 Waterkant

Deze leuke en tropische hotspot brengt een stukje Paramaribo naar onze Nederlandse hoofdstad. Verwacht een flinke dosis relaxing met heerlijk eten en ijskoude Surinaamse biertjes. Sounds good to me! Dus schijnt de zon, en ben jij wel in voor wat zonnen, dansen, drinken én eten aan het Amsterdamse water? Breng dan snel een bezoekje aan Waterkant!

Adres: Marnixstraat 246, Amsterdam Centrum

#3 Amsterdam Roest

Op zoek naar een leuke city beach met een ietwat ruige sfeer? Amsterdam Roest is the place to be! Deze karakteristieke locatie is voorzien van een historisch pand dat is getransformeerd tot een grootstedelijk café: warm, industrieel en vooral uitnodigend. Bemachtig een plekje in een van de chesterfield banken of kies voor je voetjes in het zand in de buitenlucht. Waar wacht je nog op? Op naar Roest!

Adres: Jacob Bontiusplaats 1, Amsterdam Oost

#4 Pllek

Deze creatieve hotspot slash strandtent is één van de meest fijne locaties om met je vriendinnen drankjes te doen of een lekker hapje te eten. Ook is Pllek dé plek als het om een prachtig uitzicht over het IJ in Amsterdam Noord gaat. Met de bergen zand, strandstoelen, picknicktafels én mooi weer beleef je op dit stadsstrand je ideale terrasmiddag!

Adres: TT Neveritaweg 59, Amsterdam Noord

#5 Dok

Even ontsnappen aan de drukte van de stad zonder dat je er Amsterdam voor hoeft te verlaten? Dan kun je terecht bij Dok Amsterdam in de Amsterdamse Houthavens. Eten, drinken, yoga, een kampvuur óf met je voeten in het zand genieten van het uitzicht over het IJ: Dok geeft je het ultieme buitengevoel!

Adres: Moersmanskkade 71, Amsterdam West

#6 Edel

Bij Edel kun je prima terecht als je eens lekker een middag (of avond!) op het terras aan het water wilt hangen. Er wordt heerlijk voor je gekookt en ook met de uitgebreide borrelkaart, vól met lekkere cocktails en gin-tonics, zit het wel snor. De menukaart verandert trouwens elke maand, wat een bezoekje aan Edel zéker de moeite waard maakt!

Adres: Postjesweg 1, Amsterdam West

#7 Café de Ceuvel

Zoals ze zelf zeggen: a place for delicious food, theater, live music and film. Werkelijk álles aan de Ceuvel is bijzonder; van de zitjes op het scheepshellingterras, de hangmatten op de veranda tot de duurzame inrichting. Ook staat goed voedsel hoog op de agenda, je geniet hier van de lekkerste biologische gerechten. En o ja, een leuk weetje: deze groene hotspot is volledig opgebouwd uit oude woonboten!

Adres: Korte Papaverweg 4, Amsterdam Noord

De perfecte outfit voor op het terras

My Jewellery
MY JEWELLERY
€34,95

Selected Femme
DE BIJENKORF
€59,99

My Jewellery
MY JEWELLERY
€14,95

Anna + Nina
DE BIJENKORF
€39,95

Sacha
WEHKAMP
149,99 119,99

Samsoe & Samsoe
DE BIJENKORF
€25,-

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop ✰

LEES OOK:

Oh my! Dit nieuwe restaurant wordt jouw favoriete hotspot in Utrecht
10x de leukste citytrips voor jou en je moeder

Bron: YourLittleBlackBook, Catch52I amsterdam | Beeld: Unsplash