Wijnliefhebbers opgelet: dit is dé hotspot voor wijn

hotspot voor wijn

Hou jij van wijn? Top, want dit is de hotspot voor wijn in Amsterdam. We hebben het natuurlijk over Rayleigh & Ramsay, de wijnbar waar jij meer dan 100 soorten wijn kan tappen. Dit concept is zo fijn, dat je niet meer hoeft na te denken over wat te doen met vriendinnen dit weekend. Dit heerlijke café met locaties in Amsterdam-Oost en in Amsterdam-West geeft jou de kans om een wijnproeverij op maat de houden, wanneer jij maar wilt.

Rayleigh & Ramsay: dit is dé hotspot voor wijn in Amsterdam

Het werkt zo: je krijgt een pasje met je naam erop die je kunt opwaarderen. Vervolgens kun je meer dan 100 wijnen tappen. Wit, rood, rosé en dessertwijnen, ze hebben alles. Al deze wijnen staan verdeeld categorieën, en bevatten wijnkaartjes met daarop de streek van herkomst en de karakteristieken van de wijn. Je kunt vervolgens kiezen voor een slok, half glas of een vol glas van je wijn naar keuze. Je betaald voor de soort wijn en natuurlijk voor de hoeveelheid. Zo kun je ook de high-end opties uitproberen per slok voor een vriendelijker prijsje. Heb je uiteindelijk minder wijntjes geproefd dan verwacht? Dan kun je je pasje bij je volgende bezoek aan Rayleight & Ramsay weer gebruiken. Ideaal toch?

Borrelplankjes

Omdat je natuurlijk wel een bodem nodig hebt bij al die wijn, kun je hier ook terecht voor heerlijke borrelplankjes. Zo hebben ze onder andere charcuterie- en kaasplanken maar ook een mix is mogelijk. Liever een portie bitterballen bij je wijn? They got you covered!

Heerlijk à la carte dineren

Naast dat Rayleigh & Ramsay de ultieme hotspot voor wijn is, hebben ze ook een heerlijk wisselend à la carte menu met dagelijkse gerechten en toetjes. Zo kun jij hier ook lekker tafelen met vrienden, of op een romantische date. Houdt je date niet van wijn? Geen probleem, ze hebben ook gewoon een goede bier- en frisdrankselectie!

Special events

Rayleigh & Ramsay hebben ook doorlopende events waar je zeker een keer aan deel wilt nemen. Zo hebben ze een kreeftenavond iedere laatste woensdag van de maand op de Van Wou, die worden bereidt in een houtskool oven. Zeker een aanrader! Maar zo is het elke woensdagavond op de Overtoom “Mossel Night“, en zaterdag kun je zo veel oesters eten als je maar kunt, want ze zijn maar 1 euro per stuk. Uiteraard met een bijpassend wijntje!

Rayleigh & Ramsay is te vinden op Van Woustraat 97, 1074 AG Amsterdam en Zocherstraat 2, 1054 LX Amsterdam. Kijk voor exacte data voor events en openingstijden op www.rr.wine

Shop hier je outfit voor een avondje wijnen

American Vintage
HUDSON’S BAY
€235,00

Hobbs
DE BIJENKORF
€135,00

Brixton
DE BIJENKORF
€45,00

Warehouse
DE BIJENKORF
€40,00

CoolCat
COOLCAT.NL
€39,99

Paul Green
VAN BOMMEL SCHOENEN
€159,95

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop ✰

Beeld: Unsplash