9x dingen die je doet als je een dagje naar de IKEA gaat

IKEA

Wat houden we toch van de IKEA! Het is de place to be voor goedkope woonproducten, een overdosis inspiratie en natuurlijk de famous gehaktballetjes. Yummy! Je kunt er gerust een dag voor uittrekken, want er is zoveel dat je wilt zien en ook moet zien! Met hun wisselende collecties en goedkope producten kun je het ook nooit weerstaan om iets mee te nemen, want hej, die glazen zijn maar €0,50! Onderstaande dingen doe jij sowieso als jij een dagje naar de IKEA gaat!

Dingen die je doet als je een dagje naar de IKEA gaat

#1 Iets kopen

Je kunt de IKEA niet uit zonder iets te kopen. Dat is nog nooit iemand gelukt en gaat jou ook zeker niet lukken! Al is het maar een klein plantje voor op je kamer, hij gaat met je mee naar huis in die mooie, blauwe shopper. Het risico is vaak dat je naar huis gaat met onnodige spullen, zoals bijvoorbeeld nog wat extra wijnglazen want ze kosten maar 1 euro.

#2 Klagen over hoe druk het is

Je denkt dat jullie slim waren om uitgerekend vandaag naar de IKEA te gaan, maar niets is minder waar. Bijna heel Nederland had namelijk het zelfde idee waardoor het bij de draaideur al druk is. En laten we het dan nog maar niet hebben over de kinderen die uit elke hoek vandaan lijken te komen. Oh my! Kunnen jullie nog langzamer lopen?!

#3 Wel of geen karretje?

Het is altijd lastig: neem je wel of geen karretje mee? Je denkt dat je niks gaat kopen, maar op een gegeven moment zijn je handen toch vol met spullen die je ‘toch wel nodig hebt’. Toch maar meenemen dus. Naast de gewone winkelkarretjes hebben ze bij de IKEA grote platte karretjes waar je je pakketten op kunt leggen. Zeker geschikt om jezelf op te vervoeren. Een flinke aanloop en racen maar.

#4 Heel veel woordgrapjes maken

Bij de IKEA zijn sommige producten zo raar genoemd, dat je het bijna niet kan laten om slechte woordgrapjes te maken. Met namen als Klippan, Vilmar en Adde vraag je er ook zelf om, toch?

#5 Gehaktballetjes eten

De IKEA staat natuurlijk bekend om haar Zweedse gehaktballetjes. Ze schijnen erg lekker te zijn en dus zeker het proberen waard wanneer jij een bezoek brengt aan de IKEA. Ohja.. en voor vegetariërs hebben ze inmiddels een vervanging gevonden, namelijk: Zweedse groenteballetjes.

#6 Potloodjes stelen

Je doet alsof je Bob de Bouwer himself bent, maar stiekem steek je al die potloodjes gewoon in je zak. Je weet maar nooit wanneer ze te pas komen. En ohja… het meetlint neem je dan ook maar mee.

#7 In de rommelhoek kijken

Met grote hoop ga ik altijd in de rommelhoek op zoek naar verstopte pareltjes. Een zwaar afgeprijsde kast of schattige plantjes is altijd waar je op hoopt, maar helaas kom je niet meer tegen dan wat beschadigde showroom modellen, een incompleet bed en wat lelijke accessoires van de vorige collectie. Bummer!

#8 Bedden testen

Want ja, ze staan er niet voor niet zo mooi opgemaakt met extra veel kussens erin. Probeer het neerploffen op een van de bedden dan maar te weerstaan!

#9 Een échte work-out

In the end ben je he-le-maal gesloopt, want damn wat is die winkel groot. En je had je nog voorgenomen om de korte route te nemen. Helaas, je verdwaalde 10x en er bleven nog allemaal koopjes aan je vingers plakken.

Time to shop!

Jacqueline de Yong
WEHKAMP
€39,99

Sandro
DE BIJENKORF
€75,00

Phase Eight
DE BIJENKORF
€115,00

Steve Madden
SOOCO
€99,99

Prüne
Republica Moda
€139,00

ComeGetFashion
DE BIJENKORF
€3,99

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop ✰

LEES OOK:

Dit zijn de 5 mooiste interieurtrends voor het najaar
Volg deze Instagram-accounts voor je dosis interieur inspiratie
10x cliché woontrends die ook jij in huis hebt!

Bron: Cosmopolitan, Flair, Ik vrouw van jou | Beeld: Getty Images