Get inspired: zo maak jij je eigen droom inloopkast!

inloopkast

Niet iedereen is gezegend met een grote slaapkamer of een private walk-in closet waar je u tegen zegt. Maar met een kleine opruimsessie en goede indeling van je kleding en schoenen kan ook jij het gevoel van zo’n droom kledingkast realiseren. Wij zetten een aantal tips voor je op een rij.

Zo maak jij je eigen droom inloopkast!

#1 Clean it up

Het allerbelangrijkste voordat je begint: zoek je kleding, schoenen en accessoires uit. Zijn er kledingstukken of schoenen die je misschien al twee jaar niet gedragen hebt? Dit gaat volgend seizoen ook niet gebeuren. Dus hup, in een zak en geef het aan een goed doel. Het ruimt ten eerste lekker op, minder kleding en accessoires om je druk over te maken en je maakt er iemand anders weer blij mee.

#2 Organiseren

Kijk hoe je je hoek of kastenwand wilt indelen. Maak het niet te ingewikkeld en hysterisch, maar wees speels. Soms heb je maar drie planken, twee kledingrekken, wat leuke stangen (voor schoenen) en haken (voor accessoires) nodig. Je kunt je schoenen ook uitstallen op een mooie plank, sommige pumps zijn nu eenmaal adembenemend mooi. Probeer zoveel mogelijk kleding zichtbaar te tonen, vooral je favoriete items. Zo creëer je een echt walk-in closet idee.

#3 Hang alles op kleur

Wat helpt om je slaapkamer ‘rustiger’ te laten ogen? Je kleding, schoenen en tassen op kleur hangen. Zo voorkom je een wirwar aan bonte kleuren, prints en materialen. Als je je items op kleur hangt heb je veel meer overzicht.

#4 Finishing touch

Je inloopkast of hoek helemaal klaar? Kijk dan wat je extra kunt doen om het een geheel te laten worden met  je slaapkamer (wanneer open). Wat dacht je van een mooi vloerkleed, of een mooie bos bloemen op een leuk tafeltje, krukje in combinatie met je favoriete parfum, boeken en accessoires. Een wonderlijk geheel!

#5 Verlichting

Voeg sfeervolle verlichting aan je inloopkast toe. Dit zorgt voor meer gezelligheid en je kunt natuurlijk beter outfits samenstellen in goed licht. Als je een hoog plafond hebt kan je het beste gaan voor een mooie hanglamp, maar spots doen het ook altijd goed en zorgen er voor dat je alle items goed ziet.

#6 Houd een stijl aan

Is je kamer industrieel ingericht? Laat dit dan terug komen in je inloopkast door voor industriële kleuren en materialen te gaan, hang bijvoorbeeld een grote industriële lamp op. Heeft jouw kamer juist meer een vintage stijl? Pas die kleuren dan ook toe in je walk-in closet en zet een mooie vintage stoel neer. We like!

Let’s shop!

Ichi
HUDSON’S BAY
€44,95 22,47

Promiss
WEHKAMP
€79,95 39,00

Fred de la Bretoniere
FRED DE LA BRETONIERE
 €299,95 149,98

Parfois
WEHKAMP
€29,99

Lancôme
HUDSON’S BAY 
€206,00

Balalook
BALA LOOK
€12,95

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop ✰

Bron: Roomed, Homify, Beeld: Unsplash