5 interieurtrends voor het voorjaar van 2018

Terwijl we ons nu nog lekker warm op de bank rollen in een dekentje, ligt de lente langzamerhand op de loer. Bloeiende bloemetjes, jonge dieren, vrolijke vogeltjes, groene bomen en velden en de lekkere geur van gemaaid gras. Tenminste, zo lang je niet allergisch bent, is dat een heel aangename geur. Net als in de fashion, spelen trends op het gebied van interieur een grote rol in de vier seizoenen. Nieuwsgierig naar de interieurtrends voor deze lente? Lees dan gauw verder!

#1 Peachy tones

Yes, perzikachtige tinten in je woonkamer zijn dit voorjaar helemaal hot. In combinatie met aardse tinten, is terra peach dé kleur voor deze lente!

#2 Patroon-planten

Een botanische stijl in je interieur is al een hele tijd trending. Dit voorjaar blijft dat zo: hoe groener, hoe beter. Deze lente geef je je eigen draai aan de botanische trend door je huis te decoreren met planten die een patroontje hebben. Simpele bladeren laten we achter in 2017 en vervangen we door bladeren met een leuke print!

#3 Japans notenblad

We blijven nog even hangen in de plantentrends. Terwijl we vorig jaar werden overspoeld met het Monsterblad, is dit voorjaar het Ginkgo blad helemaal je van het. Inslaan dus!

#4 Jungledieren

Houd je van dieren, maar heb je geen tijd voor een gezellig huisdier? Decoreer dan je interieur met wat dierlijke woonaccessoires. Dit jaar zijn we helemaal van de jungledieren: luipaardprintjes, posters met olifanten of kussenhoezen met zebrastrepen: het kan niet wild genoeg!

#5 Riet en rotan

Alsof we het over buurman en buurman hebben: woonaccessoires van riet of rotan zijn dit seizoen super populair. Van rieten stoelen tot rieten mandjes: ze passen perfect bij de botanische trends en geven je inrichting een knusse touch.

LEES OOK:

Saai bureau? De leukste inspiratie om je bureau te pimpen!
Je Ikea-meubels kunnen dus ontzettend veel geld waar zijn
Volg deze Instagram-accounts voor je dosis interieur inspiratie

Bron: Roomed | Beeld: Unsplash, Getty