Zó krijg jij een georganiseerde inloopkast waar je U tegen zegt!


Mijn kleding ligt vaker op de grond dan aan de hanger of in de kast. Noem het een talent, want ik krijg het altijd voor elkaar. Niet zo gek ook dat ik vaak mijn kleding kwijt ben. Het is key om je inloopkast zo efficiënt mogelijk in te richten zodat dit niet meer gebeurd.. Droom jij ook van een georganiseerde inloopkast waardoor je nooit meer lang hoeft te zoeken? Lees dan de volgende tips!

#1 Kijk naar de ruimte

Als er een kamer in je huis opeens leeg komt te staan, zal deze prima dienst doen als inloopkast. Denk echter wel goed aan de ruimte als je het efficiënt wil inrichten. Je wilt natuurlijk geen ruimtes tussen je kasten hebben en hij moet zeker niet te vol zijn. Bij gebrek aan ruimte kun je altijd nog kijken naar andere handige tools, zoals een extra plank in de muur, haken of alleen maar rekken. Ook zijn kleine bakjes ideaal voor sjaals of andere accessoires.

#2 Soort kleding

Ik zal je meteen een gratis tip geven: niet elk kledingstuk is geschikt om op te hangen of neer te leggen. Jassen kun je bijvoorbeeld beter op een houten hanger doen, omdat de vorm anders uit fatsoen gaat en truien kun je beter neerleggen, omdat anders de hals gaat lubberen. Pantalons kunnen weer beter opgehangen worden en ga zo maar door. Het is daarom verstandig om goed te kijken naar hoe je het kledingstuk het beste kunt opruimen.

#3 Werk in de hoogte

Heb jij het geluk dat je een hoog plafond hebt? Werk dan vooral in de hoogte. In hoge kasten kun je namelijk meer kwijt en op de bovenste plank kun je altijd kledingstukken neerleggen die je niet vaak aan doet. Ideaal dus, want je kijkt er niet meer naar om!

#4 Denk aan je stijl

Als je op Pinterest gaat zoeken naar ‘inloopkast’, kom je de mooiste creaties tegen. De een nog mooier dan de ander. Wat al deze kasten met elkaar gemeen hebben, is dat ze – naast dat ze allemaal heel goed georganiseerd en opgeruimd zijn – een eigen stijl hebben. Modern, minimalistisch of juist weer heel natuurlijk. Zoek daarom een stijl die bij jou past en koop zo je kasten en bijzettafeltjes of fauteuils. En natuurlijk zijn witte muren altijd een handige start om mee te beginnen!

Nog op zoek naar leuke inspiratie? Scroll dan even door ons Pinterest-bord ‘Interior‘ waar al heel veel mooie inloopkasten in staan!

 

Shop hier de mooiste items uit de sale!

Ashley Brooke by Heine
OTTO
99,95 79,95

Brax
OTTO
99,95 79,95

Heine
OTTO
139,95 94,95

Ashley Brooke by Heine
OTTO
84,95 54,95

L.K.Bennet
DE BIJENKORF
350,00 245,-

Only
OTTO
21,99 17,99

LEES OOK:

Oh nee! Deze kleur lakens kun je beter vermijden
Nieuwste interieurtrend: roze evian kratjes

Bron: Roomed | Beeld: GettyImages