Hola hitte: 7 tips om je huis koel te houden

Tips om je huis koel te houden

Wij zijn dol op de zomer en een heleboel dingen die daarbij komen kijken: een lekker warm zonnetje, lange dagen, een bruin huidje, lichte haren, vakantie, terrasjes en heel veel gezelligheid. Toch heeft de zomer, en met name het warme weer, ook wat nadelen. Reis je met het ov, dan brand je de trein uit. Bovendien valt het niet mee je huis koel te houden met temperaturen boven de 25 graden en niets is zo vervelend als een oververhitte slaapkamer, als je het mij vraagt. Geen paniek, STYLETODAY to the rescue! Ik verzamelde 7 tips om je huis koel te houden.

Tips om je huis koel te houden

#1 Ramen open (?)

Op een warme dag houd je overdag de ramen dicht en wanneer de zon op de ramen schijnt, doe dan ook de gordijnen dicht. De deuren en ramen zet je ’s avonds pas open, als het buiten koeler is dan binnen. Tipje: hang buiten een thermometer op om zeker te weten dat het buiten frisser is dan in huis. Heb je een airco in huis of een airco in je slaapkamer? Good for you! Zet hem lekker op standje Noordpool, maar zorg wel dat je de ramen (én deuren) gesloten houdt.

#2 Summerproof inrichting

Het lijkt misschien gezellig, maar die kleden, spreien en dekens doen het in huis nóg warmer lijken dan het is. Verstop ze tijdens de zomermaanden even op zolder en geef de inrichting van je huis een frisse uitstraling. Ga bijvoorbeeld voor veel wit of geef je interieur een botanische touch door het met planten te versieren.

#3 Luchtig beddengoed

Investeer in zomers beddengoed, dat hoeft helemaal geen grote investering te zijn. Luchtig beddengoed vind je bij de Ikea, Zara, H&M en bij de Hema. Als je voor luchtig gaat, ga dan voor katoenen of linnen beddengoed en vermijd polyester en andere synthetische materialen. Deze houden juist warmte vast.

#4 Elektronica

Vermijd elektrische apparaten, deze geven namelijk warmte af en zo wordt het in huis nóg warmer. Stop bijvoorbeeld niet je was in de droger, maar hang het buiten op en wacht met wassen en strijken tot de temperatuur buiten gedaald is. Dit geldt ook voor de airco of andere luchtkoeler die je hebt aangeschaft. Zet hem gerust aan, maar zorgt dat hij geen overuren draait. Houd de ramen en deuren gesloten zodat de frisse lucht in de ruimte blijft.

#5 Eten

Je hebt vast gemerkt dat eten koken niet helpt om het in huis koeler te maken. Ga tussendoor eens voor een koude maaltijd(salade) of eet lekker in de buitenlucht. Goede reden om je vrienden of familie uit te nodigen voor een gezellige barbecue!

#6 Ventilator

Heerlijk, even voor die ventilator hangen met je hoofd. Echter blaast een ventilator enkel de warme lucht door de kamer en verkoelt de ruimte nauwelijks. Ventilators verkoelen geen ruimtes, maar het kan wel fijn zijn om zelf even af te koelen voor de ventilator. Tipje: leg een fles met ijskoud of bevroren water voor de ventilator en je creëert een zeer effectieve luchtkoeler.

#7 Keep calm

Doe rustig aan, draag luchtige kleding, eet lichte maaltijden en drink veel water of andere verkoelende drankjes. Yes, please.

De leukste zomerkleding shop je in de sale

My Jewellery
MY JEWELLERY
34,95 24,47

Love Stories
DE BIJENKORF
75,- 37,50

Ps Poelman
SCHUURMAN SCHOENEN
59,99 24,99

Mango
DE BIJENKORF
25,99 15,99

Love Stories
DE BIJENKORF
55,- 27,50

Superdry
OTTO
€39,95 15,95

LEES OOK:

On a budget: de leukste zomerkleding uit de sale
Deze interieurtrends zijn terug van weggeweest
Handig! Dit draag je in de zomer naar kantoor

Bron: Elle | Beeld: Unsplash