8x besparen bij de inrichting van je huis

inrichting

Je eerste eigen huis is een grote stap, en die wil je natuurlijk zo mooi en eigen mogelijk maken. De kans is groot dat je daarbij te hard van stapel loopt en véél te veel geld uitgeeft bij de inrichting. Bij Elle verzamelden ze acht tips hoe je kunt besparen op je inrichting, maar het er nog wel prachtig uitziet.

#1. Go vintage

Behalve dat ze natuurlijk goedkoper zijn, voegen ze ook een dosis karakter aan je interieur toe. Win-win. Plus, niemand anders heeft hetzelfde kastje in zijn of haar woonkamer staan.

#2. Betaalbare kunst

Een kunstcollectie hoeft niet veel te kosten. Er zijn genoeg plaatsen waar kunst voor een zachte prijs te vinden is, bijvoorbeeld bij Public House of Art.

#3. Doe het zelf

Voor klussen hoef je soms niet eens zo handig te zijn als je denkt. Knap die oude bijzettafel eens op of bouw je eigen kast. Misschien wil je vader of vriendlief wel iets voor je in elkaar knutselen.

#4. Verf meer dan de muren

Zo’n DIY toch te gedurfd voor je? Ga aan de slag met een spuitbus en maak een vergane oude kast weer splinternieuw.

#5. Denk op de lange termijn

Leuk, zo’n knalgele bank, maar vind je ‘m over een paar jaar nog mooi? Kijk ook een beetje naar de toekomst…Dit paleis blijft hoogstwaarschijnlijk niet je eeuwige paleis wanneer er iets beters op je pad komt, en dan wil je je lievelingsstoel wel heelhuids mee kunnen krijgen.

#6. Ga voor dubbele functie

Zeker in een kleine kamer is het ideaal om voor meubilair met een dubbele functie te gaan. Een tafel waar je spullen in kunt stoppen, bijvoorbeeld. Bespaart ruimte én geld.

#7. Duik de rommelzolder op

Schatten vind je heus niet alleen bij de kringloop. Misschien nog wel eerder op de zolder van je ouders, opa of andere familieleden.

#8. Investeer in een matras

Als je érgens geen spijt van gaat krijgen is van het kopen van een goed matras. Beter gezegd: als je ergens wél spijt van gaat krijgen is het van het kopen van een slecht matras: rugpijn, gezondheidsklachten, moody mornings… Moeten we nog meer redenen opnoemen?

LEES OOK:

>> Verliefd! Deze interieurtrend blijft onze grote favoriet
>> DIY: Maak je eigen zwevende tafeltje

Bron: Elle NL | Beeld: Pinterest