Deze interieurtrend is terug van weggeweest

Het zomerseizoen staat voor de deur en dat merken we aan allerlei symptomen. Niet alleen worden de dagen langer en warmer, de avonden zwoeler en de nachten plakkeriger, ook zien we de zomer terug in verschillende trends. Zowel in de huidige mode, als in beauty, food en interieurtrends merken we dat het nieuwe seizoen in aantocht is. Materialen worden lichter, voedsel wordt frisser, kleuren worden vrolijker en kapsels worden blonder. Hebben we het over trends op het gebied van interieur, dan is er één trend die opvalt en na lange tijd weer helemaal hot is.

The details are not the details, they make the design

Ik heb het over rotan. In de mode zagen we rotan al menig maal voorbijkomen in de inmiddels super populaire ronde rotan tassen, maar ook in de interieurwereld is het tropische vlechtwerk back on track. Terwijl we er vroeger nog niet dood in gevonden wilden worden, is het tegenwoordig helemaal hot en happening om je interieur een touch-up in rotansfeer te geven.

En zeg nou zelf: bij het zien van een interieur in botanische stijl met een paar rotan stoelen, word je toch wel heel vrolijk. Ik krijg spontaan het gevoel op een of ander tropisch eiland weg te willen dromen in een dergelijke peacock chair inclusief cocktail en een goed boek. Bovendien zien we niet alleen stoelen van rotan, ook bijzettafeltjes van rotan en bloempotten (beter gezegd: bloemzakken) zijn razend populair in een modern botanisch interieurtje.

Shop de leukste botanische tassen

My Jewellery
MY JEWELLERY
€69,95

Mango
WEHKAMP
€69,99

Scotch & Soda
SCOTCH & SODA
€99,95

My Jewellery
MY JEWELLERY
€39,95

Esprit
WEHKAMP
€39,99

Only
WEHKAMP
€29,99

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop ✰

LEES OOK:

8 tips om je huis koel te houden
Nieuwste interieurtrend: roze evian kratjes

Bron: Harper’s Bazaar | Beeld: Unsplash