Interior: DIY orginele fotoslinger

header-foto

Heb jij ook zo’n grote verzameling foto’s van die leuke uitstapjes, vakanties of dagjes uit met vriendinnen? De eeuwenoude rommelige fotomuur zijn we onderhand wel een beetje zat. Upgrade je (huis)kamer dan met deze originele fotoslinger. Het staat ontzettend leuk in je huis en is ook nog eens super makkelijk om te maken. Let’s get to it!

Wat heb je nodig?

 • Foto’s
 • Verf
 • Superlijm
 • Verf of een stift met verf
 • Garen of touw
 • Karton
 • Potlood
 • Liniaal
 • Klei
 • Een mes
 • Bakpapier
 • Washi tape

foto's-1

En hoe maak je het?

Begin met het gedeelte van je slinger waar je je foto’s aan op wilt gaan hangen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit een grote tak, buis of wat je zelf ook maar mooi vindt. Ik schilderde die van mij mooi zwart en liet ‘m een tijdje goed drogen. Eenmaal gedroogd kun je aan beide uiteinden een stuk touw of draad binden en vastmaken met een dubbele knoop. Knip het overtollige draad af en zet de knopen vast met wat superlijm.

foto's-2

Knoop vervolgens nog een aantal stukken touw aan je buis en zet weer op dezelfde manier goed vast. Je kunt deze touwen gewoon los laten hangen, maar voor een extra leuk effect en om er zeker van te zijn dat de touwen strak blijven staan, kun je ook de volgende driehoeken aan de onderkant vastmaken.

foto's-3

Gebruik liniaal en potlood om een triangel te schetsen op een stuk karton. Wil je zeker weten dat je triangel aan beide kanten gelijk is? Schets hem dan op de manier zoals ik hierboven deed.

foto's-4

Leg een stuk bakpapier op een snijplank en rol een blok van klei eerst in een bal. Rol het vervolgens goed uit met een deegroller tot het net ter grootte is van je driehoek van karton.

foto's5

Leg het kartonnen triangel dan op de klei en snijd de driehoek uit met een scherp mes.

foto's6

Voor elke driehoek van klei gebruikte ik een rietje om er voorzichtig een gat uit te steken. Ook leuk om de gaatjes op verschillende plaatsen uit te steken. Leg vervolgens elke driehoek op een bakplaat, bekleed met bakpapier. Bak ze voor 30 minuutjes op 125 graden Celsius of kijk wat er op de verpakking van de klei staat vermeldt over het bakken.

foto's7

Wanneer je je klei goed hebt laten afkoelen, kun je de vormen gaan versieren. Ik gebruikte een op oliebasis witte stift voor het decoreren en een soort sprinkle effect te maken.

foto's-8

Wacht tot de inkt of verf van het decoreren goed gedroogd is. I gotta strange urge to eat them….
En nu het leuke gedeelte!

foto's-9

Maak een mooie selectie foto’s die je allemaal op dezelfde manier bewerkt of waar je een leuke filter over gooit. Druk de foto’s dan af en zorg dat ze allemaal hetzelfde formaat hebben. Onderstaande foto’s zijn bijvoorbeeld 4×4. Ook kun je voor een leuk speels effect staande en liggende foto’s in verschillende formaten afwisselen.

Foto's10

Maak een mooie layout van de foto’s en bedenk hoe je ze wilt hebben, voordat je ze aan de muur vastplakt.

foto-11

Gebruik washitape om de foto’s aan het touw te bevestigen. Dit ziet er leuk uit, plus je hoeft geen gaatjes in je foto’s te maken om ze te bevestigen. Score! En dit is het uiteindelijke resultaat. Ziet dat er niet superleuk uit?

foto's-11

Beeld: Pinterest