Interieur inspiratie: scandinavisch

Scandinavisch, interieur, inspiratie

Als er één interieurtrend is dat ons hartje sneller laat kloppen, dan is het wel de Scandinavische stijl. Neutrale kleuren, hout, dierenvachten en geometrische prints: deze interieurstijl heeft alle ingrediënten voor een stijlvolle en warm ingerichte ruimte. De Scandinaviërs weten als geen ander hoe belangrijk een rustgevende en gezellige omgeving is. Het “hygge”concept, soortgelijk aan het oer-Hollandse “gezellig”, omarmt het belang van een cozy en gezellige omgeving voor je mentale gezondheid en geluksgevoel. Dat de Scandinaviërs daarom als de beste weten hoe je jouw huis moet inrichten, is geen verrassing. Ben je inmiddels benieuwd geworden naar wat inspiratie voor een Scandinavisch interieur? Wij zetten de mooiste inspiratiebeelden voor je op een rijtje!

Interieur inspiratie: Scandinavisch

De Scandinavische trend is al een tijdje hot topic en dat is helemaal terecht – deze toegankelijke stijl combineert warme items als hout en dierenvachten met industriële stukken als fabriekslampen. Dit geeft je interieur een kalme sfeer. Neutrale kleuren domineren binnen deze stijl, maar door planten en bloemen geef je je interieur toch een kleurrijke impuls. Ook geometrische prints – zowel op textiel als aan de muur – zien we veel terug, evenals de bekende photo walls. Minimalistisch design domineert in een Scandinavisch interieur. Hoe minder poespas, hoe beter. 

Inmiddels liggen de winkels vol met door Scandinavië geïnspireerde items, dus je ruimte een Scandinavische twist geven is een makkie. Vooral omdat less is more het motto is, hoeft het niet veel te kosten om je huisje om te toveren tot een Scandinavisch paleisje. Deze interieur trend is er niet een die snel weer voorbij zal zijn. Juist door de simpliciteit van het interieur zal je het niet snel zat zijn en kan je altijd je eigen persoonlijke randje toevoegen door kleur terug te laten komen in verschillende woonaccessoires. Een echte klassieker dus! Scrol naar beneden voor meer inspiratie!

Scandinavisch, interieur, inspiratie

Scandinavisch, interieur, inspiratie

Scandinavisch, interieur, inspiratie

Scandinavisch, interieur, inspiratie

Scandinavisch, interieur, inspiratie

Scandinavisch, interieur, inspiratie

Shop hier je Scandinavische look

Bodyflirt
BONPRIX
€31,99

Dra le de Monsieur
DE BIJENKORF
€90,00

Off-White
DE BIJENKORF
€640,00

Paul Hewitt
HUDSON’S BAY
€179,00

Mango
DE BIJENKORF
€29,99

Kappa
BONPRIX
€39,99

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop ✰

Beeld: Unsplash