Interior: wooninspiratie voor je studentenkamer

studentenkamer

Een studentenkamer inrichten is een hele uitdaging. Je hebt vaak maar een kleine ruimte waar je je bed, een kast en misschien wel een bureau of een bank in kwijt wilt. Ook wil je nog ruimte hebben waar je kunt chillen met vriendinnen of een plekje waar je kunt studeren met alle tentamens in het vooruitzicht. Welkom in het studentenleven! Om je studententijd toch zo fijn mogelijk te laten verlopen geven wij je een aantal tips om je studentenkamer zo efficiënt, budgetvriendelijk en gezellig mogelijk te maken.

Het geheim van een knusse studentenkamer

Kussens, kussens en nog eens kussens. Begin met het kiezen van je bed, wat tevens als bank dienst kan doen. Andere onmisbare items zijn stapelbare krukjes (die tegelijkertijd als nachtkastje kunnen dienen), een gezellig lichtsnoer én een hemelbed. Door textielstoffen toe te voegen oogt je kamer zachter en knusser.

Tip! Kijk goed wat er in je huurcontract vermeldt staat over het inrichten van je kamer. Mag je niet boren of spijkers in de muur slaan? Gebruik dan een verstelbare gordijnroe om een hemelbed te creëren Je mag vaak niet boren of spijkers in de muur slaan in een huurwoning. Gebruik daarom een verstelbare gordijnroede om een hemelbed te maken.

studentenkamer

Leesvoer opruimen

De boeken die je móet aanschaffen voor je studie zien er meestal niet zo stylisch uit als de meeste modebladen. Geef een aantal oude kratjes, dozen of kisten een likje verf kaft de boeken in je favoriete kleur. Door de kratten onder je bureau te plaatsen bespaar je zeeën van ruimte. En is het boren in je studentenkamer wél toegestaan? Denk dan ook verticaal. Door planken aan de muur te hangen en daar je spullen op te zetten, heb je de mogelijkheid je bureau zo vrij en opgeruimd mogelijk te houden, voor hoelang je dat volhoud

Je snacks binnen handbereik

De keuken deel je waarschijnlijk met je medestudenten, die ietwat merkwaardige vage jongen en praatzieke vriendin – en soms heb je daar gewoon éven geen zin in. Een roltafeltje is je redmiddel! Deze is uitermatige handig om je servies, waterkoken, keukengerei en afwas op te dumpen. Of schaf een trolley aan om je stiekeme stach aan snacks te bewaren. Your savor voor die chocolade urge of hoognodige kopje koffie tijdens je volgende studeermarathon.

studentenkamer

Licht en luchtig

Heb jij een kleine kamer? Kies dan voor een wit laagje verf of een andere zachte kleur voor op de muren. Zolang de ondertoon en de grotere oppervlaktes licht zijn, zal je kamer groter lijken. Ben jij gek op leuke kleurtjes? Kies dan voor kleur in de vorm van accessoires. Koop daarnaast luchtige meubels, zoals bijvoorbeeld een rotan stoel die nu ook nog eens on trend is. Nog een tip: hang een grote spiegel op tegenover het raam. De weerkaatsing van het licht doet wonderen. Je kamer lijkt meteen een stukje groter.

Time to shop!

Only
WEHKAMP
€89,99

Sandro
DE BIJENKORF
€75,00

Zizzi
NAVABI
€69,99

Dr. Martens
DE BIJENKORF
€169,95

My Jewellery
DE BIJENKORF
€29,95

Clarins
DE BIJENKORF
€26,00

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop ✰

LEES OOK:

Je muren verven? Doe het in deze kleuren, want ze worden helemaal hip
Saai bureau? De leukste inspiratie om je desk te pimpen
All time favourites: de mooiste interieurtrends op een rij

Bron: vtwonen, Kamernet, Ikea | Beeld: Unsplash