Interior: Zo creëer je een industriële badkamer

naamloos-1

In het programma ‘Weer verliefd op je huis’ van vtwonen laten ze mensen opnieuw – zoals de naam van het programma al zegt – verliefd worden op hun huis. Dit kan gaan om de woonkamer, een keuken of misschien wel een badkamer. Niet alleen leuk voor die mensen, ook voor ons! We kunnen er namelijk ontzettend veel inspiratie uithalen.

>> Lees ook: Zo verander je je badkamer in een DIY spa

In onderstaande video wordt een badkamer omgetoverd tot een stoere, industriële badkamer. Wil jij dat ook? Kijk dan snel de video!

Wat is een industriële woonstijl nou precies? Een industrial bathroom is strak, sober en stoer. Wat absoluut niet mag ontbreken bij deze stijl zijn donkere kleuren, ruwe materialen en veel vintage accessoires. Deze geven de ruimte wat meer levendigheid en pit.

Donkere kleuren

Voor een industriële, stoere badkamer is een donker kleurenpalet de basis. Kies eens voor zwart- en grijstinten. Heb je een kleine badkamer? Donkere kleuren laten de ruimte al gauw kleiner lijken. Kies voor donkergrijze vloertegels en een lichtere tint voor de wandtegels. Zo absorbeert de ruimte niet al het licht.

Accessoires

Een mooie badmat kan natuurlijk niet ontbreken in je nieuwe badkamer. Kies eens voor twee badmatten, in plaats van één. Dit maakt de vloer een tikkeltje ‘spannender’ en het geeft een leuk effect. Vervang je wasmanden voor stoere draadmanden, zo maak je er meer een geheel van. Ook leuk: een stoere ladder tegen de muur. En dat is nog handig ook! Je kunt er bijvoorbeeld je handdoeken overheen hangen na gebruik. In de video zie je ook een kralenketting voorbijkomen. Ook deze is multifunctioneel. Met een paar mooie haken aan de muur maak je het geheel af.

>> Lees ook: 10 x inspirerende badkamers van celebs

Bron: vtwonenBeeld: vtwonen