New year, new home! Dit zijn de interieurtrends van 2018

We hebben een gloednieuw jaar voor de boeg en hoe kunnen we dat beter vieren dan met een grote schoonmaak in ons huis! En dan bedoel ik een heel grote schoonmaak: nieuwe kleuren op de muur, heel andere inrichting en natuurlijk nieuwe meubels. Ben je nog zoekende naar wat je precies wilt? Wij zetten de leukst interieurtrends van 2018 voor je op een rijtje, zodat je huis helemaal on trend is.

#1 Colorblocking

Dit jaar mogen de muren en kleuren weer wat vrolijker! Vorig jaar moest het juist zo rustig mogelijk, maar dit jaar pakken we uit. Denk aan opvallende en sprekende kleuren of voeg een colorblocking toe aan je kale muur. Kies voor ton sur ton – een pallet met verschillende tinten in dezelfde kleur- of juist voor het tegenovergestelde. Wij zijn helemaal verliefd op deze pretty in pink muur!

#2 Hout

Back to nature met deze fijne houttrend. Alles mag weer in hout, dus pak je oude meubels weer van zolder! Hout zorgt ervoor dat de ruimte sfeervoller is en je kunt het binnen elk thema toevoegen. Geen zin in een complete make-over? Voeg dan een paar houten accessoires toe aan je interieur en je hebt hetzelfde effect!

#3 Go exotic

2018 wordt het jaar van de exotische factoren, en daar worden wij heel gelukkig van! Denk aan zonnige kleuren, materialen en vormen. De hele ruimte ziet er heerlijk zomers uit en dat geeft een heel relaxte vibe. Natuurlijk hoef je niet meteen knalgele verf op de muur te knallen, ook met kleine details krijg je hetzelfde effect. Wij zijn fan!

#4 Mermaid tegels

Fans van De Kleine Zeemeermin eat your heart out! Dit jaar willen we namelijk allemaal de mermaid tegel in de badkamer. Dus goodbye witte tegels, schubben it is. Kies voor fancy zwart of doe het juist heel opvallend en kies voor helder zeegroen. Voeg de kleuren van de tegels toe als kleuren van je handdoeken, badmat of meubels en je bent helemaal klaar.

LEES OOK:

Saai bureau?De leukste inspiratie om je bureau op te pimpen
Volg deze 5 Instagram-accounts voor je dosis interieur inspiratie
Zó richt je een kleine studentenkamer in

Bron: Roomed | Beeld: Roomed, Unsplash