Oh nee! Deze kleur lakens kun je beter vermijden

Ik denk dat we allemaal wel van mening zijn dat het heel erg belangrijk voor je nachtrust is om een goed bed te hebben. Een heerlijk matras, fijne kussens en een deken waar je jezelf lekker in kunt rollen. Natuurlijk willen we onze kussens en dekens opleuken met allemaal mooie kussenslopen en lakens, maar eigenlijk is het voor onze gezondheid beter om bepaalde kleuren te vermijden. Bedwantsen, je weet wel die vieze beestjes die in je huid bijten, komen namelijk op bepaalde kleuren af. Oh nee!

Zwart of rode omgeving

Vroeger dachten we altijd dat bedwantsen op vieze dekens en lakens afkwamen, maar uit een onderzoek is heel wat anders gebleken. Uit het onderzoek, gepubliceerd in Journal of Medical Entomology, blijkt namelijk dat de bedwants liever kiest voor zwarte of rode omgevingen. De verklaring is simpel: ze zijn zelf zwart en rood (als ze bloed gezogen hebben) en zoeken het liefst hun eigen ‘soort’ op. Bah!

Goed verlichte ruimtes vermijden de bedwantsen graag. Kiezen voor groene, witte of gele lakens is dus een betere optie. Bedwantsen leken uitgeroeid, maar toch lijken ze terug te komen. Je kunt ze bijvoorbeeld meenemen uit hotels (en ja, ook vijfsterrenhotels), let daarom goed op als je bloedvlekken op je lakens ziet of jeukerige plekjes hebt.

Beten van bedwantsen herken je aan jeukerige, kleine bobbeltjes (een beetje te vergelijken met een muggenbeet). Bedwantsen zijn heel moeilijk weg te krijgen, ze kunnen lang overleven en hebben nesten in vloeren, kasten, achter plinten, in meubels en ga zo maar even door. Iel!

Dus snel al het beddengoed in voorjaarskleuren inslaan! Hier worden wij namelijk niet heel vrolijk van…

LEES OOK:

Dweilen met warm water en meer schoonmaakfouten die we maken
De top 10 meest nutteloze keuken materialen

Bron: Feeling.be | Beeld: Unsplash