Samenwonen: 5x de beste interieurtips

Yeah! Eindelijk gaat het gebeuren: jij en je geliefde gaan samenwonen. Enthousiast als je bent zoek je je interieurspullen bij elkaar en betrekken jullie je nieuwe stulp. Of misschien komt hij bij jouw wonen of trek jij bij hem in. En dan volgen de eerste kleine irritaties. Hij wil zijn uitgebreide dolby surround soundsystem ophangen plus zijn gespaarde boekencollectie uitstallen. En jij wil per se die opzichtige gouden spiegel van je oma boven de schouw. Ai, wat nu? Hier zijn een aantal handige tips!

Samenwonen: 5x de beste interieurtips

Kies je favorieten

Iedereen heeft wel een aantal favoriete items in huis. Van een mooi vintage krukje of salontafel, tot een spiegel of schattig kastje. Hij heeft dit ook. Praat er samen over aan welke interieurproducten je écht waarde hecht wanneer je gaat samenwonen. Is die oude spiegel of kruk nog wel zo gaaf en nodig? En waarom wil hij álle boeken en mega gadgets mee? Spullen waarvan je écht afscheid neemt geef je aan een kringloopwinkel (geeft je een goed gevoel en ruimt op!). Zo waardeer je ook weer wat je hebt.

De 60/40 regel

Het is misschien niet helemaal eerlijk, maar veel vrouwen hebben toch echt meer kleding dan mannen. Dus sorry boys, sta een extra gedeelte af van de gedeelde kledingkast. De 60%- voor vrouwen en 40%-regel voor mannen is veelal een goede oplossing onder stellen. Of, als het echt niet lukt, kijk dan voor twee leuke garderobekasten op marktplaats en tover ze met een likje verf om tot jullie design.

Leefruimte

Elke dag in dezelfde leefruimte vertoeven kan soms lastig zijn. Zorg er dus voor dat ieder een eigen ingericht plekje voor zichzelf heeft om zich, als nodig, even terug te kunnen trekken. Dit kan een lekkere stoel zijn om in te lezen, tot een mooie eigen hoek in de slaapkamer voor je tassen, schoenen en andere accessoires. Hou de woonkamer wel gezellig en afgestemd want hier breng je veel tijd samen door.

Ruim op

Het is harstikke leuk dat je een la in de badkamer hebt met je beautystash, scheermessen en parfums. Maar met ‘chaos in de badkamer’ maak je niet bepaald vrienden. Het rondslingeren van kleine spullen zoals tubes en potjes is een grote bron van irritatie onder geliefden. Zorg er voor dat je alles netjes opbergt, zo ontstaan er geen onnodige ruzies wanneer je gaat samenwonen. Er zijn genoeg leuke boxen te koop om je make-upspullen in op te bergen.

Samen decoreren

Geen geld om samen een nieuwe bank te kopen? Decoreer je oude bank met een mooi kleed en kussens. Om het huis meer van jullie samen te maken is een likje verf op de muur een idee of behang. Accessoires doen ook veel.

Shop hier de mooiste woonaccessoires

Richardson Sheffield
WEHKAMP
19.95 14.96

Whkmp’s Own
WEHKAMP
€19,95

Collonil
DE BIJENKORF
€34,95

Aveda
HUDSON’S BAY
€30,00

Smartphonehoesjes.nl
SMARTPHONEHOESJES.NL
€29,95

Acqua Di Parma
PENNINKHOF MODE
€119,00

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop ✰

Beeld: Unsplash