Met deze tips krijg je een home office waar je écht wil werken

home office

Het gebeurt steeds vaker dat zowel mannen als vrouwen thuiswerken. Of het nu is vanwege de kids of gewoon omdat het kan. Ze ruilen hun kantoor in voor de keukentafel en de concentratie is vaak ver te zoeken. Dit komt omdat er thuis te veel afleidingen zijn als je niet een vaste werkplek hebt.

>> Lees ook: Zo maak je je muur gezellig, zónder spijkers

Een werkplek waar je je goed kunt concentreren is essentieel voor een goede werkdag. Al die afleidingen zijn overigens ook erg vermoeiend voor je hersenen. Als je een goede werkplek hebt, zul je zien dat je aan het einde van de dag een stuk minder moe bent. We geven je een aantal tips hoe je die perfecte home office kunt creëren.

#1. Kleuren

Houd rekening met welke kleuren je gebruikt in je home office. Verschillende kleuren stralen verschillende gevoelens uit. Zo werkt blauw kalmerend, is rood perfect voor zelfverzekerdheid en zwart straalt kracht en sophistication uit. Dit betekent uiteraard niet dat je je hele kantoor in deze kleur moet verven. Kies voor abstracte kunst met de kleuren die voor jou goed voelen.

#2. Curves in je interieur

Uit onderzoek blijkt dat kromlijnig meubilair uitnodigender is dan meubels met rechte lijnen. Ronde lijnen zien er relaxter en comfortabeler uit en daardoor aantrekkelijker voor onze hersenen. Ga dus liever voor een ronde stoel dan een vierkante.

1

#3. Planten

Behalve dat planten goed staan in elk ruimte, helpen ze ook om de lucht te zuiveren en voel je je meer relaxed, kalm en productiever. Het zijn ook nog eens stresskillers en ze zijn fijn om naar te kijken zonder een afleiding te zijn. Geen angst als je een serial plant killer bent, kies dan voor een moeilijk te doden cactus of orchidee!

#4. Wees opgeruimd

Rommel maken gebeurt nu eenmaal. Hoe graag we ook doen alsof we het meest georganiseerde bureau ter wereld hebben, het is gewoon zo makkelijk om alles op één stapel te gooien. Zet een prullenbak onder of naast je bureau waardoor je sneller dingen weggooit. Een floating plank boven je bureau is ook ideaal, dan ligt je rommel in ieder geval niet in de weg. Een opgeruimd bureau is het halve werk, echt.

>> Lees ook: Zo houd je je bureau opgeruimd

Beeld: Pinterest