De top 10 meest nutteloze keuken materialen

1c315ddfdf1254247f44726696b
Besteklades die uitpuilen, uren zoeken naar bijpassende deksels, bekers waar je nog nooit uit hebt gedronken. Now the time has come to say goodbye. Pak de vuilnisbak er maar bij, want vandaag krijgt jouw keuken een flinke opruimbeurt!

Lelijke koelkastmagneten
Behalve als deze variant van hoge sentimentele waarde is of uit een tropische uithoek van de wereld komt, doet hij je keuken waarschijnlijk geen eer aan. Zo nemen we die briefjes onder de magneten ook even onder de loep: je boodschappenlijstje van vorige week heb je namelijk echt niet meer nodig.

Ongebruikte mokken met een thema
Die überlelijke mok met een gigantische Kerstman erop geschilderd en die lelijke beker meegenomen van een vakantie. Gebruikt heb je ze nog nooit, maar je hebt jezelf beloofd er ooit eens uit te gaan drinken. Verman jezelf en wijs ze de deur.

Je gigantische stash aan oude bonnetjes
Niet dat je van plan bent om iets terug te gaan brengen, oude kassabonnetjes verzamel je meer uit gewoonte. Zo is de stapel intussen uitgegroeid tot een heel boekwerk en is op sommige de tekst niet eens meer leesbaar. Waar het van was? Don’t know, don’t care. Nu wordt het tijd om ze weg te gooien.

Alles wat gratis was
Eetstokjes, zakjes zout, de inhoud van een Kinder surprise-ei; je krijgt toch altijd weer nieuwe bij je volgende aankoop, dus bewaren hoeft echt niet.

fd70311af5e3fc2c68f27ac6fd3

Plastic boodschappentasjes
Die grote verzameling aan plastic tasjes mag nu toch echt de vuilnisbak in. Koop een leuke grote (stoffen) shopper en doe hier je inkopen mee. Zo loop je ten eerste meer stylish over straat, en het is ook nog eens beter voor het milieu. Winning!

Die eeuwenoude spons of afwasborstel
Je weet maar al te goed hoe erg deze trouwe vriend aan vervanging toe is, maar blijft het maar ontkennen. Now’s the time to say goodbye..

Je enorme verzameling tupperware bakjes
Deze overvloed aan plastic bakjes is de grootste oorzaak van lawines in de keuken. Reduceer je verzameling tot alleen de nuttige materialen. Op deze manier ben je niet steeds een uur kwijt aan het zoeken van een bijpassende deksel voor je bakje.

Doeken die je overal al voor hebt gebruikt
Handdoeken zijn de grootste besmettingsbron in je hele keuken. Nee wat zeg ik: in je hele huis. In principe hoor je één doekje te gebruiken voor het schoonmaken, één theedoek voor het afdrogen en deze ook dagelijks te wassen. Ja echt!

Keukengadgets waarvan je de functie niet eens weet
Tegenwoordig bedenken ze steeds weer iets nieuws: appelpartjesmakers, ananassnijders, eierkookwekkers en spirelli apparaten. Je kunt het zo gek niet bedenken of het moet op een ‘makkelijkere’ manier functioneren. Neemt het te veel ruimte in beslag en gebruik je het minder dan twee keer per jaar (met uitzondering van de voorbereidingen voor het kerstdiner)? Dan is het ready for trash!

Kookboeken die je nog nooit hebt gelezen
En dit ook nooit gaat doen. Ze staan namelijk te verstoffen in de kast met een reden en aangezien jij niet de grootste keukenprinses bent..

Beeld: Pinterest