Verliefd! Dit zijn de interieurtrends van 2017

Als er iets is waar ik echt gelukkig van word, is het wel van het opnieuw inrichten en decoreren van mijn kamer. Als ik iets voorbij zie komen over nieuwe trends, wil ik het meteen uitvoeren. Zo ook deze vijf prachtige trends van 2017, die ook nog eens goed te combineren zijn.

#1. Go green!

En dan hebben we het over heel veel groen. Zet je kamer dus lekker vol met heel veel planten; grote, hoge planten op de vloer, hangend aan het plafond en in open kasten. Think out of the box. We houden het overigens niet alleen maar bij planten. Het komt ook terug in stoffen en wandbekleding. Maar denk ook groen als in recycling en natuurlijke materialen. De perfecte groenkleur voor 2017 is Pantone Greenery, een verfrissende tint.

#2. Luxorious

Hier word ik echt gelukkig van. Ik houd ervan als mijn interieur een enigszins luxe uitstraling heeft, dus het feit dat dit weer trending wordt laat mijn hartje sneller kloppen. Dit gaan we vooral zijn in luxe materialen en structuren. Natuursteen, bijzondere marmers – it’s back, maar dan anders – en metalen als koper, messing en brons worden verwerkt in ronde, organische vormen. Vooral met groen is dit een prachtige combinatie.

#3. Colorblocking

Een trend die over is komen waaien vanaf de catwalk; colorblocking. Het combineren van opvallende kleuren voor een gewaagd contrast. Niet voor iedereen weggelegd, wél heel gaaf. Voor een maximaal colorblocking resultaat geef je de muren een knallende kleur in combinatie met strakke, minimalistische meubels in een andere felle kleur. Het gaat allemaal om het contrast. Ga bijvoorbeeld voor een Pantone Greenery muur met een knalrode bank.

#4. Poedertje hier, poedertje daar

Dit keer geen make-up, maar we gaan wel voor poedertinten. We laten zwart en wit voor wat het is en kiezen voor warmere tinten. Behalve de natuurlijke tinten die we gewend zijn – zand, beige en taupe – worden ook petrol blauw, groen, geel en roze tonen steeds meer gebruikt. Maar dan wel op een vergrijsde wijze, zodat ze een natuurlijk uitstraling krijgen. Ik krijg spontaan zin om mijn muren te verven.

#5. Fifties to eighties

De afgelopen jaren zagen we veel invloeden van de jaren vijftig en zestig met details uit de jaren tachtig. Nu draaien we de rollen om. De jaren tachtig nemen de leiding, en worden aangevuld met details uit de jaren vijftig en zestig. Dat betekent kleur in combinatie met zwart hoogglans, zwart gelakte frames en grafische dessins. Maar ook de donker gebeitste houttinten, natuurlijke kleuren en materialen.

☆ Decorate! ☆


ModeMusthaves
MODEMUSTHAVES
€89,95


ModeMusthaves
MODEMUSTHAVES
€22,95


ModeMusthaves
MODEMUSTHAVES
€27,95

LEES OOK:

Zó richt je een kleine studentenkamer in
9x zo weet je dat je klaar bent om samen te gaan wonen

Bron: Prins PR | Beeld: Pinterest