Zó krijg je een Pinterest-waardige koffietafel


Op Instagram en Pinterest worden we overspoeld met foto’s van de perfecte koffietafels. Geen enkel propje, kruimel of onnodige prullaria is te zien op de foto en het lijkt bijna alsof er niet gewoond wordt. Zo jaloers word ik hier altijd van! Want hoe ik mijn koffietafel ook indeel, het ziet er bij lange na niet uit als die van Instagram. Gelukkig hoef je geen goede stylist te zijn om dit kunstje onder de knie te krijgen. Zolang jij je maar aan de volgende dingen houdt, komt het helemaal goed!

#1 Het heeft alles te maken met balans


Om een feilloze koffietafel te hebben á la Pinterest, is het belangrijk dat je rekening houdt met balans. Het is namelijk niet zo dat je alleen maar leuk spul moet hebben om een perfect plaatje te krijgen. De spullen moeten namelijk ook goed bij elkaar passen. Kies er dus voor dat je alles in in een bepaalde hoek of juist in het midden neer zet. Ook is het belangrijk dat de kleuren goed bij elkaar passen en het niet té druk wordt. Je moet er namelijk nog wel je kopje koffie op kunnen zetten.

#2 Een eye-catcher


Wat elke koffietafel nodig heeft, is een eye-catcher. Dit is een opvallend item die de tafel naar een ander niveau tilt. Denk bijvoorbeeld aan iets aparts zoals deze vissen, maar kan ook een mooie parfum fles zijn of een fotocamera. Zolang het maar bij de rest van je tafel past!

#3 Bloemen

Bloemen zijn perfect om je tafel wat gezelliger te maken. Het zet vaak de extra puntjes op de i en de keuze is eindeloos. Of je nu voor een fleurige bos rozen gaat of juist wat rustiger met een paar takken kersenbloesem. Stop ze in een mooie vaas en je tafel is picture perfect!

#4 Stapelen maar!


Wat je koffietafel naast een paar kaarsen, een eye-catcher en paar bloemen nodig heeft, is een koffietafelboek. Dit zijn mooie boeken die een opvallende omslag hebben en heel goed staan op een tafel. Vind je één boek te minimaal? Stapelen is nog een manier om je tafel leuk in te richten. Stapel ze van groot naar klein of juist willekeurig voor een speels effect.We like! 

#5 Verschillende hoogtes

Om je tafel helemaal af te maken, kun je gebruik maken van verschillende hoogtes. Kleine kaarsjes naast een grote vaas, een stapel boeken naast een dienblad. Probeer hierbij wel het totaal plaatje in de gaten te houden, je wilt immers niet dat je tafel één grote georganiseerde bende wordt.

Shop hier mooie eye-catchers voor je koffietafel!

FujiFilm
WEHKAMP
€79,-

Grown Alchemist
DE BIJENKORF
€22,-

Chanel
PENNINKHOF MODE
€99,-

My Jewellery
MY JEWELLERY
€29,95

My Jewellery
MY JEWELLERY
€14,95

My Jewellery
MY JEWELLERY
€14,95

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop ✰

 

LEES OOK:

Deze interieurtrend is terug van weggeweest
8 tips om je huis koel te houden

Bron: Roomed | Beeld: Unsplash, Instagram