Zó richt je een kleine studentenkamer in

Het leven van een student is de makkelijkste niet. Vaak moeten we rondkomen van een mager loontje en wonen we in een oud studentenhuis op een kamer van drie bij twee meter. Zo’n kleine kamer is best lastig om leuk in te richten, trust me, I would know. Maar het is niet onmogelijk! We geven je een aantal tips.

Spiegels en licht

Spiegels zijn het perfecte item om een kleine ruimte optisch groter te laten lijken. Zorg er dan wel voor dat de spiegel licht weerkaatst. Hoe groter de spiegel, hoe beter. Plaats lampen ook op tactische plaatsen, ook licht laat je kamer groter lijken.

Kleuren

Héél belangrijk in een kleine kamer: gebruik lichte kleuren! Deze weerkaatsen het licht namelijk waardoor het ruimer lijkt. Schijn een lamp op je muur en je vergroot deze optische illusie nog meer. Gebruik ook veel dezelfde kleuren. Door meubels in dezelfde kleur als je muur te gebruiken vallen ze een beetje weg, waardoor het weer ruimer lijkt. zorg dat je accessoires echte eyecatchers zijn.

Multifunctionele meubels

Een bed dat tevens als bank dient en een tafeltje of kruk waar je spulletjes in kunt opbergen. Het gaat allemaal om praktisch in een kleine kamer. Heb je een hoog plafond? Kies dan voor een hoogslaper waar je een kledingkast of bureau onder kwijt kunt. Zo heb je weer meer ruimte voor andere meubels.

Opbergen

Als je een kleine kamer hebt wil je zoveel mogelijk vloerruimte vrij houden. Planken aan de muur dus! Kistjes of manden stapelen is ook een leuke optie, het ziet er knus uit, en neemt bijna geen ruimte in beslag. En vergeet niet manden onder je bed te zetten, als je die mogelijkheid hebt!

Tips!

  • Maak je meubels op maat. Zo weet je zeker dat je niet teveel ruimte inlevert met een bureau waar je maar de helft van gebruikt. Heb je meteen originele meubels!
  • Kies een kledingkast met schuifdeuren. Zo hoef je geen rekening te houden met extra ruimte voor je kastdeuren.
  • Houd de vloer vrij. Hoe rommeliger de vloer, hoe kleiner het lijkt.
  • Denk buiten je vier muren om. Je hoeft echt niet alles tegen de muren aan te zetten. Plaats je kast bijvoorbeeld aan je voeteneind, zo heb je meteen een knusse afscheiding zonder al te veel ruimte in te moeten leveren.
  • Meubels op wieltjes zijn de ideale oplossing voor een kleine kamer. Zo schuif je je meubels makkelijk aan de kant. Zorg er wel voor dat er ook een rem op de wieltjes zit!

Decorate


ModeMusthaves
ModeMusthaves
€54,95


ModeMusthaves
ModeMusthaves
€34,95


ModeMusthaves
ModeMusthaves
€22,95


ModeMusthaves
ModeMusthaves
€16,95


ModeMusthaves
ModeMusthaves
€14,95


ModeMusthaves
ModeMusthaves
€99,95

LEES OOK:

8x besparen bij de inrichting van je huis
Verliefd! Deze interieurtrend blijft onze grote favoriet
Guide: Zo vaak moet je je planten water geven

Bron: Wiki Wonen | Beeld: Pinterest