Wie is de Mol? Aflevering 6: hints en theorieën

Hola Molloten! Na een weekend vol Carnaval kunnen we weer verder met het normale leven. En dan bedoel ik natuurlijk de jacht op de mol. We zijn alweer bij aflevering 6 en nog maar een paar afleveringen verwijderd van de uitslag. STYLETODAY zat ook voor de buis en wij vertellen je alles wat je moet weten om de mol nog sneller te vinden! Lees je mee?

Aflevering 6: ‘verlost’

De groep was overduidelijk nog niet over het verlies van Loes heen, en met name Ruben niet. Hij zat namelijk de hele autorit een beetje te mokken. Sad! Maar goed, laten we het eens over de eerste opdracht hebben. Dat enge, verlaten hotel. Hoe komen ze daar toch bij? Lijkt me niet dat je die kunt vinden op Trivago, am I right? De opdracht was dat de kandidaten alle sleutels kregen van de kamers en binnen 20 minuten moesten alle deuren open. Alleen de penningmeester, oftewel Ruben, kon deze taak vervullen. Hij had alleen niet alle sleutels, de andere kandidaten hadden namelijk ook een paar sleutels. Stine werd overduidelijk niet gehoord, maar deed ze haar best wel? Ze was namelijk niet heel fanatiek aan het schreeuwen zoals Olcay en Simone.

In de tweede opdracht moesten de kandidaten helpen verhuizen waar ze 30 minuten de tijd voor kregen. Olcay en Ruben waren een team, Stine en Jan ook, en Simone moest alleen. En hoe meer meubels er werden meegenomen, hoe meer geld er in de pot kwam. Dit vraagt natuurlijk om problemen. Bijvoorbeeld Ruben, die opvallend lang deed over het bevestigen van de touwen. Of de stoelen van Jan, die niet heel vast zaten. Gelukkig ging alles goed en hebben ze alsnog wat geld in de pot weten te krijgen. Met als resultaat een heel trotse Art. Ach gut!

Ondertussen switchten ze weer van penningmeester en is het nu aan Jan om te laten zien of hij te vertrouwen is. Met de laatste opdracht moesten de kandidaten meteen de test maken. Waar is de derde opdracht Art? We missen iets! Stine is er klaar mee en zet meteen haar zwarte vrijstelling in, iets wat ze al véél eerder kon doen. Nu zijn namelijk alle jokers meteen ongeldig die iedereen volop inzette. Tja jongens, we zijn nou eenmaal super dicht bij de finale.

De kandidaten waren allemaal verward, want zijn ze nu wel of niet door? En wat blijkt? Er was alsnog een derde opdracht! Bij deze opdracht moesten de kandidaten schermen wegdraaien, wat weer kon zorgen voor een plekje in de volgende aflevering of voor  geld in de pot. Als de naam bij het groene bord gedraaid werd en bij de rode niet, was de kandidaat door naar de volgende ronde. Dit was alleen mogelijk als de vragen goed werden beantwoord. Veel verdachte dingen, zoals Olcay en Stine die opeens helemaal niets meer wisten. What happend? Je mag toch hopen dat ze zich een beetje inlezen voor de test. Simone moest als enige haar scherm zien, want de rest hoefde dat allemaal niet. Zij waren namelijk allemaal al door. Simone had een groen scherm waardoor ook zij kon blijven.

Conclusie van aflevering 6: er is veel geld in de pot gekomen, weer geswitcht van penningmeester én er is niemand uit het spel gegaan!

Er waren genoeg opvallende dingen te zien tijdens deze aflevering en we gaan ze even allemaal langs.

Sleutelpositie

Tijdens het inzoomen op de sleutel, staat er op één sleutel het woord: Motel. Alleen zijn de letters T en E niet heel duidelijk. En wie heeft deze sleutelbos? Olcay Gulsen. Zou dit betekenen dat zij de Mol is? Dit kan natuurlijk ook gewoon een sleutelhanger zijn die iedereen heeft, het blijft Wie is de Mol, nietwaar?

Verlost

Ruben vraagt aan Simone na opdracht 1 of zij de mol is. Ze antwoord hierop ja. De aflevering heet verlost, is Simone verlost dat ze het eindelijk aan iemand kwijt kan? Nu moet ik wel toegeven dat ze dit vooral zij op een lachende manier. Maar ja, als mol ga je natuurlijk niet meteen zeggen dat je de mol bent.

G-sleutel

Op een gegeven moment zien we een shot waarbij de kandidaten aan een tafel zitten. De servettenhouder die gericht is naar de camera, heeft als vorm een g-sleutel. Dit is een muzieksleutel dat op een notenbalk staat. Wie is de enige muzikant in de groep? Inderdaad, Ruben! Wauw, deze zagen we niet aankomen.

Missend antwoord

Bij de test zagen we een shot bij de vraag: ‘Wie is de Mol?’, iets wat elke test gevraagd wordt. De oplettende kijker had dit waarschijnlijk al gezien, maar Stine staat niet bij de namen. Betekent dit dat ze het spel uitgaat? Dit zou de volgende aflevering maar moeten blijken.

Ook Twitter ging weer helemaal los en wij zetten de leukste Tweets voor je op een rijtje!

TWITTER TIME

Nu er niemand uit het spel is, zijn we helaas niet dichter bij de uitslag. Tenzij er de volgende aflevering twee mensen uit het spel gaan. Gelukkig heb ik al mijn punten nog, en zet ik ze alsnog volop in op Stine. Ze is me toch net iets te opvallend. Hopelijk word het volgende week nog meer duidelijker, want ik weet het anders ook echt niet weer. Laat het maar snel volgende week zaterdag zijn!

LEES OOK:

Wie is de Mol? Aflevering 1: Hints en theorieen
Wie is de Mol? Aflevering 2: Hints en theorieen
Wie is de Mol? Aflevering 3: Hints en theorieen
Wie is de Mol? Aflevering 4: Hints en theorieën
Wie is de Mol? Aflevering 5: Hints en theorieën 

Bron & beeld: WIDM