Wie is de Mol? Alle opvallende hints en theorieën op een rijtje

Wie is de Mol? heeft er de afgelopen negen weken voor gezorgd dat wij voor de buis gekluisterd zaten. Met een fantastische eerste aflevering waarbij de kandidaten op verschillende plekken in de wereld waren, wisten we het al: dit wordt een te gek seizoen! Voor iedereen die onze hints en theorieën over de afleveringen heeft gelezen, weet dat ik er nog steeds niet uit ben wie de Mol nu eigenlijk is. Daarom zet ik voor iedereen die ook nog steeds in de Stine-tunnel zit de opvallendste hints en theorieën op een rijtje!

AFLEVERING 1 – ‘EEN VERHAAL APART’

De eerste aflevering eindigde net zo raar als hoe het begon. Art vertelde namelijk zijn bekende zin: ‘behalve de Mol, die hoeft nooit naar huis’ niet! Kan dit komen doordat de Mol het scherm niet te zien kreeg of heeft de Mol het scherm überhaupt niet gezien.

Loes kreeg geen scherm te zien, maar Ruben en Olcay waren toen al op weg naar Georgië. Zij hebben het scherm dus helemaal niet gezien.

Ook probeerde Jan op de markt Kiev uit te beelden, maar maakte daarbij de letter M. De M van Mol?

AFLEVERING 2 – ‘WISSELTRUC’

In de intro van de aflevering vertelt Art dat de mol geld uit de pot heeft gehaald, en daar vast hartstikke blij mee is en het erg naar d’r zin heeft. Is de mol dit jaar dan een vrouw? Ook zijn er veel vrouwelijke standbeelden gedurende het seizoen te zien. Kunnen we dan concluderen dat Olcay de mol is?

Ook deed Olcay heel raar bij de markt-opdracht, aangezien ze zomaar 500 euro in de envelop liet zitten.

AFLEVERING 3: ‘KREUPELSTRAAT’

Je zal het niet geloven, maar tijdens deze aflevering is geen enkele finalist opvallend geweest. Wij zaten hier namelijk ontzettend op Emilio en Stine. Het enige verdachte is wel dat de titel kan leiden naar de kapotte auto van Jan en Stine, en natuurlijk de zwarte vrijstelling die Olcay opeens aan Stine gaf. Dat verhaal klopt ook van geen kant.

AFLEVERING 4: ‘VOORUITZICHT’

Deze aflevering was voornamelijk heel veel mindfuck, de kandidaten konden namelijk aangeven of ze wilde weten wie de Mol was. Die zag je natuurlijk niet, tenminste dat dachten we. Bij Moltalk kwam ik er namelijk achter dat de mol wel degelijk in beeld was. Verkleed, dat dan weer wel. Ik heb even het internet voor je afgespeurd en kwam deze foto tegen. Wie van de drie finalisten lijkt hier het meest op?

AFLEVERING 5: ‘ZIENSWIJZEN’

Ook niet veel verdachte mol-acties, alleen Ruben die beweert al de hele tijd op Loes te zitten. Volop. Maar toch zit hij er nog steeds in. Hoe kan dit?  Ook was Jan bloedje fanatiek aan het verven, zo goed dat je sommige letters niet eens meer zag. Verdacht weer hoor Jan!

AFLEVERING 6: ‘VERLOST’

Dit was de beruchte uitzending waarbij Jan, de man die alles kan, weer laat zien waarom hij zo goed is. Hij stapelt namelijk een hele inboedel op een auto, zonder dat er maar iets valt. Petje af, Jan!

Ruben zat ontzettend lang te rommelen met het bevestigen van de touwen en maakte opeens zijn geheime ambitie voor penningmeester bekend. Precies in de aflevering waarbij de penningmeester het voor het zeggen had.

Olcay’s geheugen schitterde van afwezigheid bij de laatste opdracht, waarbij de kandidaten door middel van het beantwoorden van vragen over de vorige uitzendingen een plekje in de volgende aflevering konden zeggen. Olcay wist namelijk NIKS. Niet heel raar, ze begon deze aflevering ook pas met het gebruiken van een molboekje.

AFLEVERING 7: ‘SCHIJN WERPER’

Ah, aflevering 7: een dansende Jan Versteegh, de saxofonist die het opeens voor gezien hield, de trein en het vallende pakketje én Stine die een rood scherm kreeg.

Olcay was vooral druk aan het heen en weer rennen in de control kamer, Ruben telde min-bedragen opeens niet mee (apart!) en weer Ruben die zat te klungelen met de verf. Ruben, zo is het toch veel te makkelijk?

De laatste opdracht, de trein opdracht, was ook weer een heerlijke om te zien. Jan maakte er (misschien wel bewust?) een gigantische meukzooi van, en er viel een pakketje van de trein. Kan dit Ruben zijn die het halletje vol liet lopen?

Bij deze aflevering kwamen we er trouwens ook achter dat het woord ‘MOGUL‘ behoorlijk vaak in beeld komt, ook bij vorige afleveringen. Is dit een afkorting voor MOL GULsen? Oftewel, Olcay Gulsen. Zo niet, dan ben ik heel benieuwd wat het betekent, want volgens Google Translate betekent het niet iets in het Georgisch.

AFLEVERING 8: ”GELIJKGESTEMD”

De aflevering waarbij de groepsfoto de dealbreker was. Stond Simone op de plek van Stine, dan moest het wel zo zijn dat Simone de mol was. Maar daar stond ze niet, bummer! Wie daar wel stond? Jan! Ik gok dat het gewoon dikke toeval was!

De aflevering heet ”Gelijkgestemd”, dit kan duiden op Jan die een poging deed om het koor te evenaren of Jan en Olcay die het beiden eens waren over de Mol. Ook deed Ruben een poging om de man uit de boot bij de tweede opdracht na te praten. Poeh, veel gelijke stemmen deze aflevering.

Verder was het toevallig dat Ruben ontzettend veel moeite had met het raden van muziek, zowel de opdracht met het koor en de car-aoke faalde hij compleet. De bonustrack was trouwens ook Pianoman, en Ruben speelt natuurlijk piano. Heel toevallig!

Jan haalt bij de opdracht met de kokers boven water min-geld binnen, en Olcay pakte opeens twee DE VERKEERDE kokers. Hoe dan?

AFLEVERING 9: ”FINALIST”

Bij de laatste aflevering wist Ruben niet meer hoe de kofferbak open ging (is ook heel moeilijk!) en Jan zat ontzettend te klooien met de telescoop. Olcay reedt een bord omver en rekte hartstikke veel tijd door te zigzaggen bij de pionnen. Iets wat niet eens gevraagd is!

Ik hoop dat we nu een stapje dichter bij de Mol zitten, en kan niet wachten om te zien wat de Mol gedurende het seizoen allemaal heeft verpest. Gelukkig is het zaterdag zover! Ik zit nu opeens heel erg te kijken naar Olcay, maar Ruben blijft me toch nét te verdacht. Hebben we te maken met een heel onnozele kandidaat of toch een slimme mol?

LEES OOK:

WIDM-talk: de leukste momenten van Jan Versteegh
Wie is de Mol? Aflevering 9: hints en theorieën 

Bron & beeld: WIDM