Dit is waarom we afknappen op iemand die jou ook leuk vindt

afknappen

Je bent helemaal hoteldebotel over de persoon waar je mee aan het daten bent. Je bent dagenlang aan het fantaseren of hij jou net zo leuk vindt. Totdat jouw fantasie werkelijkheid wordt en hij inderdaad hetzelfde voelt voor jou. Dan is de magie opeens over en ren je het liefst meteen weg! Klinkt dit toevallig bekend? Don’t worry, je bent niet de enige. In dit artikel vind je de reden waarom we afknappen op iemand die jou ook leuk vindt.

Afknappen op iemand die jou ook leuk vindt

Wanneer iemand veel interesse toont, kan de relatie serieuzer worden. Hoe serieuzer de relatie wordt, hoe meer intimiteit erbij komt kijken. Hierdoor zijn we kwetsbaar en is de kans om gekwetst te worden ook groter. Om onszelf te beschermen ontstaat er de vluchtreactie. We nemen dan het liefst wat afstand, zodat de kans of being hurt niet meer aanwezig is. “Er zijn ook mensen die zich juist veilig voelen bij afwijzing. Als ze dit zelf in de hand hebben, is de teleurstelling beter te controleren en verwerken”, zegt Jesse Kahn, eigenaar van The Gender & Sexuality Therapy Collective in New York.

afknappen

Maar er is nog een reden waarom we snel afstand nemen van een potentiële partner. Veel aandacht kan namelijk overkomen als wanhopig of gebrek aan onafhankelijkheid wat een afknapper is. Waardoor je al snel meer ruimte nodig hebt en de persoon wegduwt. Voordat je meteen de conclusie trekt om een einde aan de relatie te maken, is het handig om eerst te kijken of je deze persoon echt niet meer leuk vindt of dat de bindingsangst in de weg zit. Je moet namelijk voorkomen dat je jezelf te kort doet. Want stel je voor dat je misschien wel je prins op het witte paard uit je handen laat glippen… Dat willen we natuurlijk niet hebben!

Shop de look!

Expresso
DE BIJENKORF
€169,95

Tommy Hilfiger
DE BIJENKORF
€89,90

Warehouse
DE BIJENKORF
€51,00

Reiss
DE BIJENKORF
€320,00

Coccinelle
DE BIJENKORF
€320,00

Pernille Corydon
DE BIJENKORF
€57,00

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop ✰

LEES OOK:

6x tekenen dat jouw relatie wel goed zit
Doe dit bij een man en hij knapt op jou af!
Vindt hij me leuk? 8x tekenen die het verklappen

Bron: Refinery29 | Beeld: Getty Images, Unsplash