Dit kun je het beste doen bij een stevige kater

kater

Je kent het wel: je hebt het weekend eens even goed ingeluid en een – iets te – gezellig feestje gehad. Grote kans dat al dat feesten je niet in de koude kleren is gaan zitten en je de dag erna last hebt van de ietwat vervelende gevolgen… Wakker worden met een mond zo droog als de Sahara, een ontzettend bonkend hoofd, een futloos gevoel en je ziet er nou niet echt uit om door een ringetje te halen. Hallo kater! Hou jij wel van een drankje of cocktailtje op zijn tijd? Dan komt deze omschrijving je vast bekend voor en komen deze anti-kater tips je goed van pas. STYLETODAY to the rescue!

Tips bij een stevige kater

#1 Water, water en nog eens water!

In feite ben je, even heel simpel gezegd, gewoon uitgedroogd wanneer je last hebt van een kater. Vandaar dat het voelt alsof je hoofd uit elkaar knalt, je mond zo droog is als een kurk en je alleen maar wilt/kan liggen. Je kunt dit voorkomen door loads of water te drinken dus je weet wat je te doen staat! O ja, nog een gouden tip: neem na ieder glas alcohol een glas water en drink voor het slapen gaan ook nog even een paar glazen.

#2 Go for bananas

Ondanks dat je enorme trek hebt in chips, snoep en andere snacks, is een banaan een beter wondermiddel tegen een fikse hangover! Door het hoge magnesiumgehalte dat in bananen zit, ontspannen je bloedvaten, kalmeert je geïrriteerde maag en verdwijnt je hoofdpijn. Daarnaast helpt deze kalium bevattende fruitsoort ook nog met het bestrijden van alcohol… Waar wacht je nog op?!

#3 Keep calm

Er wordt vaak gezegd dat eens even goed uitzweten na een avondje stappen wonderen doet, maar dit is niet helemaal waar. Je lichaam heeft het met een kater al zwaar te verduren en een heftige work-out geeft enorm veel belasting. Daarnaast is je lichaam door de alcohol behoorlijk onttrokken van het vocht en kun je door zwaar inspannen nog meer dehydreren. Wil je toch graag trainen? Kies dan voor een lichte training, in de buitenlucht bijvoorbeeld!

#4 Citroensap is the answer

Het sap van een citroen zorgt ervoor dat de vitamine C en het vocht in je lichaam weer wordt aangevuld en voert daarnaast ook de gifstoffen af. Een echte must na een avondje gezelligheid dus! Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om citroensap aan je thee toe te voegen of het citroensap puur te drinken. Dit laatste is uiteraard wel iets minder smakelijk!

#5 Sleep solves evertything

Je lichaam kan wel wat rust gebruiken na al dat drinken. Tijdens het slapen, kan je lichaam het best herstellen van alle alcohol en het voordeel daarvan is dat je door een groot deel van je kater heen kunt slapen! De intensiteit van je hangover wordt vergroot door een onderbroken slaap, dus sluit je gordijnen goed en vergeet vooral je oordoppen niet.

#6 Drink cola

We weten dat je deze suikerhoudende frisdrank normaal gesproken beter kunt laten staan, maar op katerdagen maken we graag een uitzondering. Wanneer je last hebt van misselijkheid op the day after doet een glaasje cola wonderen; het kalmeert namelijk de maag! Tip: Aangezien het wel beter is om dit drankje prikloos te drinken kun je het best de fles een tijdje zonder dop laten staan.

Shop de nieuwste trend: boilersuits!

Mango
DE BIJENKORF
59,99 34,99

Mango
DE BIJENKORF
€69,99

French Connection
DE BIJENKORF
€44,99

Vanilia
DE BIJENKORF
€109,95

Ba&sh
DE BIJENKORF
€240,00 

Sandwich
DE BIJENKORF
€149,95

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop ✰

LEES OOK:

Alcohol drinken zonder kater? Kies deze drankjes
Aha! Hierom worden katers met de jaren steeds erger
Needed: wonderdrankje tegen kater

Beeld: Unsplash