Lifehack: nooit meer koude voeten

koude voeten

Winter is coming. En die winter brengt kou met zich mee. Veel kou. Dat betekent koude handen en koude voeten. Koude handen heb je een stuk sneller opgewarmd dan voeten, en laten we eerlijk zijn: niets is vervelender dan koude, gevoelloze wintertenen. Lang leve Libelle TV want zij hebben dé oplossing om die ijsvoetjes tegen te gaan! En daar zijn we hier op de redactie maar wat blij mee.. Ook zo snel last van bevroren tenen? Check snel de video hieronder!

Dé tip bij koude voeten

Als je het koud hebt, moet je lichaam hard werken om je warm te krijgen door bloed rond te pompen. Je lichaam gaat als het ware op in de ‘overlevingstand’. Het bloed wordt vooral naar de belangrijke plekken gepompt zoals je hoofd en je romp. Je tenen en vingers zijn op zulke momenten een stuk minder belangrijk en daar gaat dan dus ook minder bloed naartoe, waardoor ze veel sneller koud worden. Je handen heb je sneller opgewarmd door ze te bewegen: bal je vuisten of houd ze even onder de warme kraan. Bij je voeten is dat iets minder makkelijk. Die kun je niet samenknijpen of bewegen vanwege je schoenen, en je houdt ze ook niet zomaar onder de kraan. Dankzij Libelle TV is dat verleden tijd.

Hoe doe je dat dan?

Het is eigenlijk heel simpel, zoals je in de video hierboven hebt gezien, maar we leggen het toch nog een keertje voor je uit.

Benodigdheden

  • Schoenen
  • Zonnescherm (die normaal in de auto ligt)
  • Schaar
  • Stift

Zo ga je te werk

Zoals je hebt kunnen zien, is het vrij makkelijk. Haal de zooltjes uit je schoenen en leg deze op het zonnescherm. Trek hem over en knip ze uit. Het op maat geknipte stuk zonnescherm leg je samen met het zooltje terug in de schoen, het zonnescherm leg je onderop. Done! Nu kun je heerlijk de winter doorkomen zonder last te hebben van koude voeten!

LEES OOK:

Waarom je met sokken aan zou moeten slapen
5x waarom je binnen altijd pantoffels zou moeten dragen
Dit is de reden waarom vrouwen het altijd koud hebben

Bron: Libelle TVBeeld: Unsplash