Marathon time! Kerstfilms die je gezien moet hebben

Nu het wat kouder (lees: ontzettend koud) is, is dit het perfecte moment om weer eens een filmmarathon te houden. En deze keer doen we dat met: kerstfilms! Heerlijk toepasselijk omdat het weer bijna Kerst is. Natuurlijk heb jij alle delen van Home Alone en Santa Clause al gezien, maar het is niet erg om je geheugen even op te frissen. Daarom zetten wij de leukste kerstfilms voor je op een rijtje die je dit weekend mooi kunt kijken. Doe dus snel je foute kersttrui aan en bingen maar!

#1 Home Alone

Home Alone kennen we natuurlijk allemaal. We hebben zeker al duizend keer gezien hoe Kevin alleen achterblijft en het huis bewaakt tegen gemene boeven. Des de leuker is het om de films nog eens te zien! Nu zie je namelijk dingen die je nog helemaal niet zijn opgevallen. Is het je weleens opgevallen dat de dieven in deel 1 in een loodgieterbusje zitten? Heel ironisch omdat ze zichzelf de ‘Wet Bandits‘ noemen omdat ze overal de kranen open laten.

#2 The Grinch

Vroeger was je er misschien bang voor, maar voor volwassen mensen is The Grinch ontzettend toepasselijk! Het niet weten wat je aan moet tot het haten van mensen, we herkennen het allemaal! Voor de leken onder ons: The Grinch gaat over het gelijknamige monster die Kerst haat. Hij doet er alles aan om Kerst niet door te laten gaan. Met Jim Carrey als The Grinch is deze film heerlijk om te kijken!

#3 ELF

Totaal het tegenovergestelde van The Grinch is Buddy de elf. ELF gaat over Buddy die op de noordpool woont, maar erachter komt dat hij een mens is. Hij gaat naar New York om zijn echte vader te vinden, maar merkt dat er nauwelijks een kerstsfeer is. Met zijn heerlijke naïeve gedrag probeert hij de kerstsfeer terug te halen en daarbij zijn vader van hem te laten houden. Awh!

#4 A Christmas Carol

Over een typische kerstfilm gesproken: A Christmas Carol is al jarenlang een groot favoriet. De film gaat over Ebenezer Scrooge die ontzettend gierig is en een hekel heeft aan Kerst en daarbij de grote chagrijn is van Londen. Hij wordt bezocht door drie kerstgeesten die laten zien dat het ook anders kan. De variant met de Muppets is ook zeker een aanrader!

#5 Love Actually

Tussen al die kerstfilms is een zoete, romantische film perfect. En Love Actually mag dan ook zeker niet ontbreken! De film gaat over verschillende liefdeslevens die allemaal door elkaar heen lopen en heerlijk om te kijken is. Zo is Sam verliefd is op zijn klasgenoot, David, de premier van Groot-Brittannië, wordt verliefd op zijn koffiemeisje en Jamie is net weer alleen. Met hoofdrollen van Hugh Grant, Colin Firth, een hele jonge Keira Kneightly, Emma Thompson en Alan Rickman moet je deze film minstens tien keer gezien hebben!

LEES OOK:

Deze films moet je dit weekend in de bioscoop zien
Hello cozy season! Deze films en series komen in December op Netflix
Droombaan: verdien geld met het versieren van huizen

Beeld: The Grinch, Giphy