Meen je niet… We spelen Monopoly dus al die tijd verkeerd!

Monopoly… Dat o-zo verslavende spel dat vandaag de dag bij menig mens nog steeds tot één van de grote favorieten behoort. Grote kans dus dat je het ooit weleens hebt gespeeld. En dan niet eventjes, maar je kan zo maar eens úren lang met zijn allen aan de eettafel zitten. In de loop der tijd zijn er bij veel gezinnen een soort van huisregels ontstaan, en wat blijkt? Deze staan helemaal niet in de spelregels… Wait, what?!

#1 De pot? Die bestaat niet!

Och, wat ben je blij als je op het vakje ‘vrij parkeren’ terecht komt. Je springt een gat in de lucht, want ál het geld dat in de pot zit, gaat nu naar jou. Maar, wacht: welke pot? Volgens de makers van Monopoly zit er namelijk helemaal geen pot in het spel, niet zo gek dus dat je soms uren door kunt gaan met het spel en niemand failliet gaat…

#2 Het kopen van straten en stations

Ook aan de regels van het kopen van straten en stations is een flinke eigen draai gegeven. Want kom je op een straat, nutsbedrijf of station terecht dat nog van niemand is? Dan mag je deze kopen. Heb je geen interesse of heb je te weinig geld in je portemonnee? Dan is gewoon de volgende speler aan de beurt. Maar, nope. Volgens de officiële regels zit het namelijk zo: als een speler een object niet wilt kopen, moet het alsnog meteen geveild en verkocht worden aan de speler die het meeste geld biedt.

#3 Op ‘Start’? Dan krijg je cent

Speelden jullie het spel ook altijd zo dat als je langs ‘Start’ kwam je €200 kreeg en als je op ‘Start’ kwam €400? Oh, happy day! In één klap was je rijk. Maar helaas, ook deze regel is zelf verzonnen… Outch.

Ben je door dit alles ook een beetje van je apropos gebracht? Snappen we helemaal, ook wij moesten namelijk even slikken. Wel zijn we benieuwd of jullie je volgende keer aan de échte spelregels zullen houden of toch geen afscheid kunnen doen van de pot… En nu? Spelen maar!

LEES OOK:

Je eet Pringles dus al je hele leven verkeerd!
Nostalgie: 9 mooie herinneringen die we aan MSN Messenger hebben

Beeld: Getty Images