Met deze 10 dingen moet je stoppen voor je dertigste

stoppen

We hebben allemaal wel een beetje een idee hoe we onszelf zien als we dertig of veertig jaar oud zijn. Heb je dat niet, dan is het misschien goed om een aantal doelen voor jezelf te stellen. Die doelen zijn er puur voor jezelf en verschillen per persoon, maar er zijn een aantal dingen die we allemaal onder controle moeten hebben als we een bepaalde leeftijd hebben. We maakten een lijstje met dingen waar je mee moet stoppen voordat je dertig wordt.

Dingen waarmee je moet stoppen voor je dertigste

#1. Fooi geven als een arme student

Een kleine fooi geven, wat je eigenlijk niet eens een fooi kunt noemen, of nog erger: helemaal geen fooi geven, is echt niet oké. Als je het niet kan veroorloven om uit eten te gaan, eet dan thuis en wees iets creatiever met je pasta. Je hoeft je niet aan alle instructies die op de achterkant van je macaronidoos staan te houden. En als je wel weer een keer uiteten gaat, geef dan een fooi van twintig procent. Tenzij de service of het eten echt heel slecht was.

#2 Te lang in een slechte relatie blijven

Zelfs als je bang bent om in de Bridget Jones van je vriendengroep te veranderen, zou je banger moeten zijn om in een slechte relatie te zitten. Sterker nog, meer vrouwen dan ooit zijn op hun dertigste single, en hun hoor je ook niet klagen.

#3 Niet communiceren met je lover

De persoon waar je mee gaat, zou moeten weten wat er speelt in je leven. Vind je hem echt leuk? Zijn jullie exclusief? Misschien wil je wel met deze persoon trouwen, of misschien zie je het niet meer zitten. Praat erover. Wees eerlijk. Je bent niet verantwoordelijk voor andermans gevoelens, maar je kunt iemands gebroken hart minimaliseren door niet te liegen, vreemd te gaan of in het algemeen geen bitch te zijn. Voor jullie allebei fijner.

#4 Financieel afhankelijk zijn van anderen

Als je lichamelijk of geestelijk niet afhankelijk bent van anderen, dan kun je dat op financieel gebied ook zijn. Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat er een noodgeval ontstaat en je een keer geld moet lenen van je ouders of vrienden, maar dit zou geen routinewerk moeten zijn.

#5 Slaap niet als prioriteit stellen

Natuurlijk, in je twintigenjaren kon je nog eens een nachtje doorhalen, een powernap nemen en er vervolgens presentable uit zien op je werk de volgende dag. Die dagen zijn voorbij: je hebt je slaap nodig. Het werkt ook niet om je gemiste uurtjes in te halen in het weekend. Je ritme raakt hierdoor verstoort waardoor je nog moeër bent voor je werkweek.

#6 Stoppen met roken

Mocht je regelmatig roken, stop er dan mee. Onderzoek toont namelijk aan dat bij vrouwen die voor hun dertigste stoppen de kans op dood door roken met 97 procent afneemt.

#7 Wrok koesteren

Stilstaan bij pijnlijke herinneringen en haatdragende gevoelens kunnen een serieuze, negatieve impact hebben op je emotionele en fysieke gezondheid. Uit onderzoeken blijkt zelfs dat vergiffenis je fysieke en psychologische gezondheid kunnen verbeteren. Een aantal voordelen kunnen lagere bloeddruk, minder depressie, minder stress en zelfs minder rimpels zijn. Genoeg redenen om het los te laten.

#8 Binge drinken

We know, in je studententijd deed je het ook en dat heb je ook overleefd, maar dat neemt niet weg dat het ontzettend slecht is voor je lichaam. Je kunt echt wel een keer genieten van een paar glaasjes wijn, maar weet wanneer je moet stoppen.

#9 Doen alsof je dingen leuk vindt

Het is goed dat je beleefd bent en luistert naar mensen die je vertellen over hun hobby’s en interesses. Het is iets anders als je gaat doen alsof je iets ook geweldig vindt, terwijl je dat helemaal niet vindt. Wees jezelf. De waarheid komt uiteindelijk toch wel naar boven, en probeer dat dan maar eens uit te leggen. Awkward.

#10 Negatief denken over jezelf

Leer van jezelf te houden. Dit klinkt cliché maar zó waar! Dit is een lastige, maar o-zo belangrijk. Als je alleen maar kijkt naar wat je niet hebt en anderen wel, word je echt niet gelukkig. Focus je op de dingen die je wel hebt en wees er blij mee.

Shop de look!

Twist & Tango
HUDSON’S BAY
€139,00 97,30 

MS Mode
MS Mode
€19,99

Shabbies Amsterdam
SHABBIES
€299,95

Dstrct
LATAZA
€79,95

Daniel Wellington
DE BIJENKORF
€129,00

Heart to Get
DE BIJENKORF
€59,95

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop ✰

LEES OOK:

8x cliché goede voornemens die ieder jaar weer mislukken
11x waarom uitgaan na je twintigste helemaal niet meer leuk is
6x redenen om jongere mannen te daten

Bron: Cosmopolitan, Metro Nieuws, Business Insider | Beeld: Unsplash