Met deze tips behaal jij al je doelen in het nieuwe jaar!

doelen

Het nieuwe jaar is net van start gegaan en dat betekent dat het weer tijd is om stil te staan bij je doelen. Wees eens eerlijk, hoeveel van je goals heb jij afgelopen jaar behaald? Of heb je überhaupt nog wel doelen gesteld omdat je van tevoren al wist dat het niets zou worden? Bij deze beloof ik je dat het deze keer echt goed gaat komen en daar ga ik je bij helpen!

 #1 Stel realistische en tijdsgebonden doelen

Een groot en veelvoorkomend probleem bij het opstellen van doelen is vaak dat je geen idee hebt hoe je dit in hemelsnaam gaat bereiken. Je stelt een ultimate goal, die nog zo ver weg lijkt en je hebt daardoor geen idee waar je moet beginnen, maar daar gaan we nu verandering in brengen. Deel je ultieme doel voortaan op in verschillende kleine doelen en stel een deadline voor jezelf. Telkens als je een van die kleine doelen behaalt, ben je weer een stapje dichterbij je ultimate goal. Blijf telkens nieuwe kleine doelen stellen en voordat je het weet heb jij je goals allemaal behaald!

 #2 Vertel iedereen wat jij wilt bereiken

Schreeuw van de daken wat jij het komende jaar wilt bereiken, hoe groot eng of gek het ook is. Zodra jij je doelen hardop uitspreekt en deelt met anderen, bevestig jij voor jezelf dat je er ook echt mee aan de slag gaat. Je wilt tenslotte niet tegen die vriendin moeten vertellen dat je nog niets aan je doel hebt gedaan. Zo creëer je meteen een goede stok achter de deur voor jezelf en kunnen buitenstaanders je meteen helpen met het bereiken van je goals. Weet je niet met wie jij je doelen moet delen? Deel ze dan in een Instagram post of met je LinkedIn netwerk, je zult zien dat je er veel leuke reacties op krijgt.

#3 Gebruik een planner

Dit is een tip die ik zelf ook heel erg heb moeten leren want, to be honest, ik ben een echte chaoot. Inmiddels ben ik er helemaal achter dat het gebruiken van een planner er echt voor zorgt dat ik m’n doelen behaal. Alle ideeën zijn uit m’n hoofd en staan netjes opgeschreven, ik weet precies wat mijn to-do’s voor de dag zijn en heb een overzicht van al mijn afspraken.

Toch had ik nog geen planner gevonden die me precies hielp met alles wat ik nodig had voor het behalen van m’n doelen. En wat doe je als je niet de juiste planner vindt? Juist! Dan maak je er zelf één. Ik legde mijn struggles neer bij Shelley van Hashtag Lifegoals, de grootste structuurjunk die ik ken en zij hielp me met het ontwerpen van de ultieme planner. En die is nu dus beschikbaar in mijn webshop! In de planner werk jij op een specifieke manier aan je doelen en heb je alle ruimte om je afspraken en notities op te schrijven. Daarnaast reflecteer je iedere week en weet je zo precies of jij dichterbij je ultimate goal bent gekomen.

#4 Bereid je goed voor

Of je nu je eigen bedrijf wilt starten, die laatste kilootjes er af wilt krijgen of je studie wilt behalen. Alles begint beter met een goede voorbereiding. Wil jij in 2019 je eigen bedrijf starten? Maak dan alvast een afspraak bij de Kamer van Koophandel of schrijf de eerste pagina van je businessplan. Wil je wat strakker in je vel zitten? Haal dan nu al allemaal gezonde snacks in huis en verken de sportschool vast een keertje. Door die kleine dingen voor te bereiden, heb je de eerste enge stappen al gemaakt en begin jij het nieuwe jaar vol motivatie. Zo weet je zeker dat jouw 2019 niet meer stuk kan!

It’s time to shop!

Selected Femme
DE BIJENKORF
€169,99 84,99

My Jewellery
MY JEWELLERY
€17,95

Selected Femme
DE BIJENKORF
€99,99 49,99

Visions
SCHUURMAN SCHOENEN
€89,99 60,00

Scotch & Soda
SCOTCH & SODA
€59,95

Sacha
WEHKAMP
€54,99 43,99

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop ✰