Nog geen plannen met Pinksteren? Dit kun je allemaal doen!

Woohoo! Dit weekend is het Pinksteren en hebben we dus extra lang weekend! Wel geteld drie hele dagen die we helemaal vol kunnen plannen. Natuurlijk kun je kiezen voor een chill weekend en lekker van de zon gaan genieten, maar er valt overal in Nederland genoeg (gratis) te beleven: festivals, feestjes, workshops en ga zo maar even door! Heb jij nog geen plannen? Wij vertellen je precies waar je moet zijn!

#1 Vondelpark openluchttheater – Amsterdam

Het wordt dit weekend lekker weer, dus buiten is the place to be! En dat komt goed uit, want 20 en 21 mei kun je gratis naar het openluchttheater in het Vondelpark in Amsterdam. Er valt genoeg te beleven, zoals dans, theater, film en cabaret, maar ook het Kwaku Summer festival Downtown (20 mei) en veel meer muziek, variërend van klassiek tot pop. En natuurlijk valt er genoeg te eten en te drinken. Let’s go!

#2 TREK – Utrecht

Heb jij zin om tijdens het Pinksterweekend helemaal los te gaan met eten? Schuif dan je dieet maar opzij en haast je naar Utrecht. Het hele weekend kun je namelijk genieten van foodtruck festival TREK. Die vind je in het Gritpark, en hier vind je streetstyle food, verrassende gerechten, een cocktailbar, uitgebreide wijnbar, speciaalbier-bus én genoeg leuke optredens om jouw weekend compleet te maken. Jum!

#3 Jazz in Duketown – Den Bosch

Ben jij klaar om te gaan swingen? In het centrum van Den Bosch komt er het gratis jazzfestival Jazz in Duketown met een eindeloze lijst artiesten! Vorig jaar stonden er in de line-up: de Amsterdam Saints, de Tom Nieuwenhuijse Funkateers en het David Romanello Quartet. Je hoeft alleen maar door Den Bosch te lopen, want overal staan podia’s met bekende en onbekende artiesten!

#4 Kannen en kruiken – Zwolle

Heb jij meer zin om te genieten van speciaalbier en wijn? Zwolle is dan dé plek waar je moet zijn! Hier is namelijk het hele weekend in Park de Wezenlanden Kannen & Kruiken. De naam zegt vast al wel genoeg, maar voor de leken: Kannen & Kruiken is een gratis festival voor iedereen die houdt van speciaalbier en aparte wijnen. De beste bierbrouwers, wijnkenners en levensgenieters komen bijeen om onder het genot van livemuziek en mobiele keukens te genieten van heerlijk drinken. Dit klinkt toch perfect?

#5 Flinke pink – Groningen

Beetje fan van verschillende soorten muziek, een kermis, lichtshow en vooral veel gezelligheid? Dan moet jij naar het Festival Flinke Pink in Leek, vlakbij Groningen. Ga hier helemaal los bij de ‘black edition‘ op hardstyle/hardcore of bij de ‘white edition‘ op trance, dance house en club. Toch liever fan van de gouwe ouwe van vroeger? Dan mag jij de 90’s till Now zeker niet missen. If you wanna be my lover! 

Shop jouw Pinksterweekend outfit!

Vila
WEHKAMP
€59,99

My Jewellery
MY JEWELLERY
€29,95

Tommy Hilfiger
DE BIJENKORF
€199,-

Lamica
OMODA
€99,95

Firetti
OTTO
€29,49

Selected Femme
OTTO
€24,99

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop ✰

LEES OOK:

City guide: hier moet je zijn in Eindhoven
Hier moet je zijn voor de tofste buitenbar van Nederland

 Bron: wattedoenin.nl | Beeld: Unsplash