Nog geen weekendplannen? Dit kun je allemaal doen!

Finally, het is weekend! De tweede week van januari duurde zó lang.. Natuurlijk ga jij dit weekend alles doen waar je doordeweeks geen tijd voor hebt zoals uitslapen, maar je kunt er ook voor kiezen om leuke dagjes uit te plannen. En dan heb je dit weekend heel veel geluk! Dit weekend is er namelijk genoeg te doen, dus je kunt nog kiezen ook! Geen inspiratie? Wij zetten de leukste events voor je op een rijtje!

#1 Amsterdam Light Festival (het hele weekend)

Amsterdam Light Festival is al sinds 30 november bezig. Ondanks dat er in de stad zelf niets meer is, is het zeker de moeite waard om te gaan! Vanuit een boot kun je namelijk genieten van alle mooie creaties op het water. Het is de perfecte gelegenheid voor een romantische date, een avondje uit of gewoon gezellig met de familie. Dus huur snel een bootje! Tip: De kunstwerken worden dagelijks van 17:00 tot 23:00 verlicht, dus ga eerst gezellig een dagje  Amsterdam in!

#2 Longest Conga Line On Ice (14 januari)

Ben je toevallig toch al in Amsterdam? Dan moet je zeker naar het Museumplein gaan. Genoeg redenen om daar te schaatsen, maar dit jaar doet Ice Amsterdam er een schepje bovenop. Op zondag 14 januari kun je namelijk meehelpen om het wereldrecord van de Longest Conga Linge te verbreken. Het record ligt nu nog in New York. Meedoen kost maar €2,50 en no worries; je hoeft niet te dansen! Zolang je maar vijf minuten op je schaatsen op het ijs kunt staan. De cast van de musical On Your Feet zal je supporten en hier kun jij je opgeven!

#3 Cool Event Scheveningen (het hele weekend)

Zin in iets actiefs? Ga naar Scheveningen! Hier wordt namelijk voor de elfde keer het Cool Event Scheveningen georganiseerd inclusief 600m2 schaatsbaan. Wauw! Op de boulevard zijn er allerlei ijssculpturen te zien en er is zelfs een roetsjbaan: een 20 meter lange ijsglijbaan vanaf de pier.

# 4 Rotterdamse Snerttram (13 en 14 januari)

Wil jij Rotterdam eens op een andere manier leren kennen? Neem dan de Snerttram. Dit is een antieke tram waarmee je Rotterdam op een originele, winterse en extra knusse manier leert kennen. De tram vertrekt op zaterdag om 16:30 uur en op zondag om 14:30 uur. Onder het genot van een kop warme snert leer je allerlei geinige weetjes over Rotterdam in een anderhalf uur durende rit. Hoe leuk is dit?

LEES OOK:

De leukste hotspots in Amsterdam met een open haard
Dit zijn de leukste hotspots in Zwolle
5x hotspots in Leiden voor een overheerlijke lunch

Bron: Uitzinnig, DagjeWeg.nl | Beeld: Amsterdam Light Festival