Oh no! Zoveel spinnen en insecten verschuilen zich in jouw kerstboom!

Kerst… Wij zien het als de leukste tijd van het jaar. Iedereen komt bij elkaar, het is gezellig en knus, de kerstboom is versierd met kerstballen, er wordt lekker gegeten en je ontvangt mooie cadeaus. Maar wist je dat er ook een hele griezelige kant aan dit o-zo-gezellige feest zit? Vooral als je een insectenfobie hebt word jij hier niet blij van. Jouw kerstboom wemelt namelijk van de spinnen en insecten… En niet zo’n beetje ook. Bah!

Zoveel spinnen en insecten verschuilen zich in jouw kerstboom!

Krijg jij kriebels als je alleen al denkt aan kleine beestjes? Dan kun je beter een kunstkerstboom in huis halen. Duizenden spinnen, mijten, wantsen en bladluizen vieren namelijk graag kerst met jou en verschuilen zich in jouw versierde dennenboom. De beestjes hebben in december hun winterslaap, maar wanneer ze zich in jouw warme woonkamer bevinden ontwaken ze. Dan kunnen ze dus gezellig aan de wandel gaan in jouw huis. Oh no!

Het aantal insecten dat zich in jouw kerstboom bevindt kan zelfs oplopen tot 25.000. Nu moeten we zeggen dat dit niet heel vaak voor komt, maar meer dan 1000 zullen er zeker in zitten! Het ligt er ook aan waar jouw boom vandaan komt. Haal je jouw spar uit de achtertuin of het bos? Dan is de kans groot dat er meer insecten in zitten dan wanneer je een boom bij een kwekerij koopt.

Echter hoef je niet bang te zijn dat er ongenodigde gasten aanschuiven bij het kerstdiner. De meeste diertjes overleven niet lang in een warm huis, vaak houden ze het nog geen dag uit. Maar wij gaan na dit griezelige verhaal toch liever voor een kunstboom!

Shop jouw kerstoutfit!

Karen Millen
DE BIJENKORF
€350,00

Soaked In Luxury
HUDSON’S BAY
€79,95 55,96

Only
WEHKAMP
€49,99

Coolcat
WEHKAMP
€29,99

Vero Moda
WEHKAMP
€44,99

L.K.Bennett
DE BIJENKORF
€650,00

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop ✰

Bron: Nu.nl, NH Nieuws, Ze.nl  |  Beeld: Unsplash