Wat! Om een productieve werkdag te hebben zou je maar 3 uur moeten werken

Concentratie op de werkvloer kan af en toe nog een struggle zijn. De ene dag heb je een super productieve dag en de andere dag is het kletsen en liken. Soms is een witte muur nog interessanter dan je beeldscherm (guilty!). Het is helemaal niet gek dat je concentratie niet altijd optimaal is. Maar de uitkomst van dit onderzoek is toch best wel schokkend!

In een Brits onderzoek werd onderzocht hoe lang een werknemer daadwerkelijk geconcentreerd aan het werk is voordat hij of zij bij de kattenfilmpjes belandt. Aan 2.000 werknemers boven de 18 jaar werden twee vragen gesteld. De eerste vraag was of ze productief bezig zijn tijdens hun werkdag. Deze vraag werd door 80 procent beantwoord met nee, slechts 20 procent antwoordde ja. Vraag twee was hoe lang je denkt productief aan het werk te zijn. Dit antwoord is best schokkend! Het blijkt namelijk dat wij mensen minder dan drie uur geconcentreerd aan het werk zijn! Ja, drie uur… I know, lastig te geloven. Eén keer knipperen met je ogen en je werkdag is voorbij.

Don’t be busy. Be productive

Ook werd er gekeken wat naast werken de populairste bezigheid is. Je zag het natuurlijk al aankomen, social media komt op nummer één te staan. Maar liefst 47 procent checkt zijn of haar social media en doet dit in totaal 44 minuten lang. Ook het bekijken van de laatste nieuwtjes is een populaire bezigheid en staat op nummer twee. Het eten van snacks, het maken van koffie en thee en kletsen met collega’s neemt ook een groot deel van de werkdag in beslag. Als je dit allemaal bij elkaar optelt is die werkdag aardig snel voorbij!

Of er ooit een dag zal komen dat iedereen maar drie uur hoeft te werken blijft een twijfel. Wil je toch wat productiever je werkdag doorkomen? Misschien iets minder plaatjes liken en kattenfilmpjes kijken?

LEES OOK:

Deze dagen moet je in 2018 vrij nemen om zo lang mogelijk op vakantie te kunnen
Formentera travelguide

Bron: vouchercloud | Beeld: Getty Images