10x de grootste irritaties van samenwonen

Samenwonen met je lover is super gezellig én een volgende stap in jullie relatie. Jullie delen nu werkelijk álles met elkaar: een woning welteverstaan. En eerlijk is eerlijk: af en toe kan dat behoorlijk wat irritaties opleveren. Jullie blijven immers twee verschillende mensen die soms uiteenlopende behoeftes hebben en op een andere manier met bepaalde situaties omgaan. Hieronder verzamelde ik de 10 grootste irritaties van samenwonen met je partner.

#1 De vuilnisbak volproppen

Net zo lang tot de klep niet meer dicht wil en er een walm van dood en bederf de kamer insluimert. Moet jij dan wéér degene zijn die de zak vervangt?! Jij en je irritaties zijn ondertussen zo in gevecht, dat je besluit de overvolle zak eruit te roppen in plaats van hem er voorzichtig uithalen. Gevolg: de restjes van jullie maaltijd van gisteravond all over the place.

#2 Het avondeten laten staan

En vervangen voor een zak chips, want hij ‘heeft zóveel honger’. En dat terwijl jij met hart en ziel aan een lekkere kost gewerkt hebt. Had hij zich die paar minuten nu niet even kunnen inhouden?

#3 Jouw opgeruimde meubels bedekken met troep

En dan ook nog raar opkijken als jij vervolgens zijn meuk op een andere plek legt.

#4 De badkamer gebruiken tijdens spitsuur

Niet voor een snelle plas of iets dergelijks, maar voor een grote boodschap die eeuwig lijkt te duren. Neem de tijd, jij kunt wel wachten…

#5 Jullie dekbed innen

Oftewel: het tweepersoons dekbed dat voor jullie beide is bedoeld, voor minstens een derde in beslag nemen. Nog een irritatie die in dit straatje past: even gauw iets van de grond of het nachtkastje pakken, zodat het dekbed lekker meedraait en jij in je blootje in bed ligt.

#6 Schoenen en sokken laten slingeren

Op willekeurige plekken en ze dan ook gewoon daar laten liggen, zodat jij er vervolgens over struikelt en degene bent die ze wél opruimt.

#7 Wasgoed verstoppen

Misschien doet hij het niet eens bewust, maar tijdens het stofzuigen kom jij op de vreemdste plekken wasgoed tegen. Alhoewel, soms wil het ook nog wel eens naast de wasmand liggen. So close.

#8 Het wc-papier opmaken

En nog irritanter: te beroerd zijn om een nieuwe rol op te hangen. Irritatie nummer twee in dit rijtje: de wc-bril omhoog laten staan, zodat jij in de wc kukelt zodra je wilt gaan zitten.

#9 Doppen maar half op flessen draaien

Waardoor jij een fijne spetterdouche aan sap of frisdrank ervaart bij het schudden van de fles. Oh en deze irritatie sluit hier, wat mij betreft, perfect op aan: met zijn mond aan de fles lopen lurken, terwijl jij en misschien visite ook nog van het drinken willen genieten.

#10 De macht over de televisie

Heb jij in ieder geval niet. Wanneer jij de keuken nog aan het opruimen bent, grist hij het televisiekastje van de bank en mag jij de rest van de avond genieten van saaie mannenprogramma’s.

 

Bron: Gatsby | Beeld: Unsplash