10x Het leed dat “online-daten” heet

Uiteraard heeft alleen zijn zo zijn voordelen, maar samen onder een paraplu lopen is altijd gezelliger. Het geluk van een ander is zeker niet misgund, maar waarom heeft zij wel haar prins op het Tinderpaard wel gevonden en blijf ik maar swipen, swipen en swipen en daten, daten en daten… Van de ene teleurstelling naar de ander!? Arrrghhhh. Met de volgende tien herkenbare punten spreek ik dan ook uit eigen ervaring.

#1 Tinder, Happn, Inner Circle etc., etc., etc.

Herkenbaar dat je al deze apps op je telefoon hebt staan en na 480.000 matches nog steeds geen echte match gevonden hebt…

#2 De mannen die alleen swipen voor de seks

“Hi? Zin om bij mij in bad te komen zitten?” No joke! Deze vraag kreeg ik een keer in de vroege ochtenduurtjes op Tinder. Mijn antwoord: “Ja, gezellig! Zal ik dan ook een vriendin meenemen?” De boodschap was daarna wel duidelijk, dat ik zo sarcastisch als de pest was.

#3 Een houdbaarheidsdatum van 1 tot 3 dates

De eerste date is gezellig, de tweede ook en de derde is geweldig. Jij loopt alweer op de zaken vooruit en kondigt bij al je vriendinnen aan dat je denkt dat dit hem is. Hij heeft blijkbaar een stemmetje in zijn hoofd gekregen en pist je af. Waarom? Dat mag Joost weten… en laat hij nou ook nog Joost heten. 🙂

#4 Liefde op de eerste teleurstelling

Oeh op de foto’s zag hij er echt wel prima uit, maar toen hij met zijn hoogwaterbroek enthousiast aangelopen kwam, werd jij met de centimeter dat hij dichterbij kwam toch wat minder enthousiast.

#5 De eeuwige “chatter”

Super gezellig dat er altijd iemand met je wilt kletsen, maar blijkbaar is het toch te spannend om elkaar in het echte leven te ontmoeten en daadwerkelijk te proosten. Sommige kerels  blijven maar berichten, zeggen dat ze je een leuke meid vinden, maar hebben de ballen of tijd niet om daadwerkelijk af te spreken…

#6 De man die net uit zijn relatie komt

Laat hij doorschemeren dat hij pas net weer op de markt is en uit een relatie van een paar jaar komt? Mijn raad: begin er niet aan! Je wilt namelijk echt niet zijn rebound zijn. Hij zit misschien nog een beetje aan haar te denken en moet gewoon even een vrije vogel zijn.

#7 Wanneer hij veel te hard van stapel loopt

Hij is mega enthousiast en plant al van alles in voor aankomende dates. Het eerste weekendje weg samen staat al op de planning en je hebt zijn ouders ook al bijna ontmoet. Ho, ho, ho! Nee het is nog geen kerst, maar kun je alsjeblieft een beetje rustig aan doen? Te afwachtend is niet goed, maar zo hard van stapel lopen ook niet!

#8 Je wordt opeens geghost

Mannen en vrouwen kap hier alsjeblieft mee. Het fenomeen ‘ghosten’ betekent ook wel, dat je gewoon op het strafbankje gezet wordt uit het niets en totaal genegeerd wordt. Je snapt er niets van, maar van de een op de andere dag laat hij niks meer van zich horen. Eerst was alles nog koek en ei en nu laat hij niks, maar dan ook niks meer van zich horen. Hij is met de noorderzon vertrokken en waarom? Dat blijft voor jou een raadsel, maar zeker geen leuk raadsel!

#9 Misschien wel erger, je wordt gehaunt

Haunting houdt in dat iemand dus geen contact meer met je zoekt of heeft, maar je wel vrolijk blijft volgen op social media. Hij is je trouwste Instagram volger, bekijkt al je story’s en in de ergste gevallen geeft hij ook nog op elke foto een like of comment.

#10 Een half jaar later…

Het is vrijdagavond en verrekt je hebt een berichtje van die ene kerel, die je een half jaar geleden voor het laatst hebt gezien. Het liep op ene van de andere manier niet helemaal soepeltjes. Waarschijnlijk door al de bovenstaande punten. Gek genoeg, is hij de ware ook nog niet tegengekomen en checkt even of jij nog interesse hebt. Wat denk je zelf!?

It’s shop o’clock!

Reiss
DE BIJENKORF
€420,00

Sisters Point
DESIGNERFASHION.NL
 €54,95 27,48

Ms Mode
MS MODE
€34,99

Steve Madden
STEVE MADDEN
€89,99

Duifhuizen
DUIFHUIZEN
€79,95

Skagen
DE BIJENKORF
€45,00

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop ✰

LEES OOK:

5x bars in Amsterdam waar het krioelt van de (single) mannen
5 redenen waarom de knapste vrouwen vaak tóch single zijn
Seks, eten of liefde? Dit maakt de Nederlandse single het gelukkigst