12x fases waar je doorheen gaat als jij je ex tegenkomt

ex

Oh no! Is dat mijn ex?! Help! Je ex tegenkomen na een break-up is altijd confronterend. Vooral als jullie de relatie kort geleden hebben beëindigd. De liefde voor elkaar was niet meer sterk en jullie besloten om jullie wegen te scheiden. Er zijn een aantal waarheden over het tegenkomen van je ex. De eerste is dat het altijd gebeurt op een moment dat je het absoluut niet verwacht. De tweede waarheid is dat je nooit van tevoren kan weten hoe je gaat reageren. En de derde is dat er ontzettend veel door je hoofd gaat op dat moment. We zetten de fases waar je doorheen gaat als jij je ex onverwachts tegenkomt op een rijtje.

Oh nee, daar heb je mijn ex!

#1 Paniek

Na maanden liefdesverdriet te hebben gehad, dacht je dat je compleet over hem heen was en dat alles goed was, maar het is helemaal niet goed. De enige kalmte die je had, is als sneeuw voor de zon verdwenen. De enige manier om er écht achter te komen of je er overheen bent, is je ex tegenkomen als je het totaal niet verwacht. En er is niets vervelender dan erachter komen dat je er niet zo goed mee om kan gaan als je had gedacht. Arme jij!

#2 Dankbaarheid

Je wordt overspoeld door een golf van dankbaarheid – en voor een seconde geloof je in het lot – wanneer je erachter komt dat je er ontzettend hot uitziet op dit moment. Je kunt natuurlijk niet de rest van je leven je best gaan blijven doen om er geweldig uit te zien voor het geval dat jij je ex tegenkomt. Maar als je er op dat moment wél zo uitziet, omdat je toevallig naar een belangrijke afspraak gaat – of nog beter: een date – is dat alleen maar mooi mee genomen.

#3 Angst

Vooral als jij degene bent die het uitgemaakt heeft. Er is altijd een kans aanwezig dat jullie toch met elkaar in gesprek raken en er vragen worden gesteld waar je geen antwoord op hebt. Of je bent bang dat je opnieuw in huilen uitbarst.

#4 Voldaan

Want hij ziet er precies zo uit als hoe hij zich heeft gedragen: als grofvuil. Geef jezelf een high-five of doe iets anders dat even lame, maar zegevierend is.

#5 Opnieuw paniek

Jullie zijn dus aan de praat geraakt. Zijn suggestie om ‘een keertje bij te kletsen’ lijkt ineens wel heel echt te worden en al het harde werk om over hem heen te komen, lijkt voor niets geweest.

#6 Extreme ongerustheid

Je probeert koste wat het kost je emoties bij elkaar te houden. Het enige wat erger is dan het feit dat je nog niet over hem heen bent, is dat hij wéét dat je nog niet over hem heen bent.

#7 Verdriet

Je realiseert je dat je hem niet meer herkent als de persoon waar je verliefd op was. Je beseft je dat dit de persoon is waar je een deel van je leven mee hebt gedeeld en jullie zijn compleet uit elkaar gegroeid. Het is lastig om te zien hoe iemand waar je ooit zo close mee was nu een vreemde is.

#8 Opluchting

Er zijn genoeg redenen waarom het tussen jullie niet werkte en jullie dus niet meer samen zijn. Vergeet niet dat je niet meer hoeft te dealen met de problemen en ruzies tussen jullie.

#9 Boosheid

Vooral op jezelf. Hoe kan het dat – na alles dat er is gebeurd – deze persoon je nog steeds dingen laat voelen?! Maar onthoud dat iedereen dingen op zijn eigen manier verwerkt.

#10 Bitterzoet geluk

Omdat je erachter komt dat het hem prima vergaat zonder jou. Ook al is de relatie beëindigd om alle juiste redenen, het is niet raar dat het toch een beetje pijn doet dat hij gelukkig is zonder jou.

#11 Butterflies

Stiekem hoop je dat deze ontmoeting resulteert in een date, en misschien wel weer een relatie. Misschien komt het door alle romantische films die je hebt gezien of geloof je dat het lot jullie opnieuw bij elkaar heeft gebracht. Je ex tegenkomen kan je gevoelens opnieuw doen opwekken, zeker als jullie nog steeds een goede klik hebben.

#12 Vrede

Het geeft je een goed gevoel als je erachter komt dat jij je ex niet meer haat, maar er ook niet meer van houdt. Dit is een teken dat je tóch over hem heen bent en jij je leven kunt voortzetten zonder hem en de angst om hem tegen te komen, want dat heb je nu al gehad.

Time to shop!

Goosecraft
GOOSECRAFT
€144,95

Steps
STEPS
€69,99

Steve Madden
STEVE MADDEN
€79,99

Pieces
OTTO
€34,99

Heine
OTTO
€26,99 14,99

Charlotte Tilbury
DE BIJENKORF
€50,00

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop 

LEES OOK:

10 Dingen die je beter niet kunt zeggen tegen iemand die vrijgezel is
5 Redenen waarom de knapste vrouwen vaak tóch single zijn
Wetenschappelijk bewezen: stel elkaar déze 36 vragen en word (weer) verliefd

Beeld: Unsplash