3 signalen die aangeven dat het tijd is voor een break-up

Er zijn een heel hoop redenen om een einde aan je relatie te maken. Verliefd zijn is hartstikke fijn, maar soms komt de ware aard van je lover pas na een langere tijd naar boven. Je denkt vaak iemand te kennen en op die persoon word je verliefd, maar na een tijdje blijkt zijn gedrag alleen maar een toneelstukje te zijn geweest. Degene op wie je zo verliefd werd, lijkt een heel ander persoon te zijn dan jij dacht. Dit is natuurlijk lang niet bij elk liefdeskoppel het geval, maar toch komt het regelmatig voor. Een andere reden die kan zorgen voor het einde van je relatie is dat je wederhelft er vandoor gaat met een ander exemplaar, misschien word je zelf verliefd op iemand anders of de vlam is simpelweg uitgedoofd. Als jullie niet voor elkaar bestemd zijn, kom je daar achter. Vroeg of laat wordt duidelijk dat hij of zij niet de ware is voor jou. De voorbeelden die ik hiervoor noemde zijn vrij duidelijk en vallen je vaak zelf wel op. Toch zijn er andere signalen die minder obvious zijn en niet direct tot je doordringen als een teken dat jij en je lover misschien niet bij elkaar passen op de manier waarop je hoopte. Hieronder zet ik drie signalen op een rijtje die aangeven dat het tijd is voor een break-up.

#1 Voor jezelf opkomen wordt niet gewaardeerd

Er bestaat geen enkele relatie zonder een beetje stress en irritaties. Dat is heel normaal en hoeft totaal geen big issue te zijn, zolang jullie het maar uitspreken. Het klinkt super cliché, maar communiceren is één van de basiselementen in een sterke relatie. Kom voor jezelf op, spreek uit wat je dwars zit en wat voor gedachtes er door je hoofd spoken. Klinkt logisch, maar dat is het niet altijd. Het is volgens mij algemeen bekend dat mannen over een kleinere dosis inlevingsvermogen bezitten dan vrouwen, maar dat betekent niet dat hij jouw gevoelens en gedachtes niet zou kunnen aanhoren. Gaat hij toch met je in discussie, kleineert hij je om wat je hem verwijt of draait hij je woorden zó om dat jij de boosdoener bent in je verhaal, denk dan twee keer na. Mensen die ons liefhebben en dol op ons zijn zouden een luisterend oor moeten zijn, ook als het om vervelende situaties gaat.

#2 Intimiteit is ver te zoeken

En dan bedoel ik niet direct intimiteit op het gebied van seks. Heb je het gevoel dat jij je dromen en goals niet met je wederhelft kunt delen of zit elkaars handen vasthouden er niet in, helpen jullie elkaar niet meer struggles en teleurstellingen te overwinnen of knuffelen jullie eigenlijk bijna niet meer, dan is dit een heel duidelijk teken dat emotionele intimiteit tussen jullie ver te zoeken is. Ben jij degene die juist wél de intimiteit opzoekt, in de vorm van seks of een onschuldige high five, maar word je constant afgewezen, dan is er zeker weten iets kapot. Dit soort signalen zullen vast en zeker voorkomen in langere relaties, maar wanneer ze een norm zijn in plaats van een uitzondering, zou jij je moeten afvragen of jullie relatie nog wel zin heeft.

#3 Je bent er constant mee bezig

Heb je nog geen daadwerkelijke stappen ondernomen die leiden tot een break-up, maar denk je er serieus over na en ben je er constant mee bezig, dan wordt het toch nodig tijd dat je die stappen wél onderneemt. In iedere relatie komen issues voor, maar in een gezonde relatie doe je er alles aan om ze samen op te lossen. Heb je al meerdere malen geprobeerd jullie struggles te overwinnen, dan zie je misschien als enige optie een einde aan jullie relatie maken. Dit is dan waarschijnlijk ook de beste optie. Aan de ene kant hoeft het geen enkel probleem te zijn om met iemand samen te zijn die compleet het tegenovergestelde van jou is, maar het kan natuurlijk ook dat die persoon simpelweg niet de juiste match is voor jou. Je hebt vast al op verschillende manieren geprobeerd de liefde, die jullie in het begin zo sterk voelden, terug te winnen. Op een gegeven moment zijn je ideeën en opties op en is de laatste en beste optie om verder te gaan zonder elkaar.

Uit de signalen hierboven lijkt de andere persoon in het verhaal, je partner, degene te zijn die in de relatie niet meewerkt. Dat hoeft uiteraard niet zo te zijn. Jij kunt namelijk ook degene zijn die jullie relatie dwarsboomt, zonder bedoeling of zonder dat je dat zelf in de gaten hebt. Jij bent een liefdevolle, gepassioneerde lover voor je partner, maar dit zou hem wel eens kunnen benauwen. Hij neemt daarom afstand van je en wil liever zijn privéleven voor zichzelf houden, in plaats van het met jou te delen. Het zou kunnen dat de break-up je partner hartstikke goed doet, en jou waarschijnlijk ook. Jullie hebben beiden de tijd en ruimte om te ademen en na te denken over jullie relatie en wat je eigenlijk zoekt in een partner.

Let’s go shopping

Chantelle
OTTO
€69,95

Sacha
WEHKAMP
€69,99


Noisy May
WEHKAMP
€34,99

Coach
DE BIJENKORF
€575,-

Catwalk Junkie
WEHKAMP
€54,95

Chloé
DE BIJENKORF
€39,-

✰ Shop meer fashion in de STYLETODAY shop 

LEES OOK:

Omg! Beyoncé komt op deze datum naar Nederland
Hilarisch: vrouw maakt ‘perfecte’ foto’s van Instagram na
Confess en maak kans op een bomvolle goodiebag

Bron: allwomenstalk | Beeld: Unsplash