5 bijzondere redenen om vaker seks te hebben

Seks. Iedereen heeft het, iedereen doet het en ondanks dat lijken veel mensen het awkward te vinden om openlijk over seks of seksuele voorkeur te praten. Dat vind ik niet raar, maar wel heel bijzonder, want of je het nu leuk vindt of niet: je ouders, zusje, broer en zelfs je opa en oma hebben seks. Wat ik eigenlijk wil zeggen is dat seks een van de normaalste dingen van de wereld is. Eigenlijk hebben we ze helemaal niet nodig, maar er zijn plenty redenen om seks te hebben. Seks is namelijk niet alleen heel lekker, maar ook nog eens goed voor onze gezondheid op verschillende manieren. Hieronder vind je vijf bijzondere redenen om vaker seks te hebben.

#1 Korter menstrueren

Wat mij betreft al genoeg reden om vaker met je partner het bed in te duiken. Het zit zo: tijdens de seks trekt je baarmoeder samen; je traint als het ware je baarmoeder. De samentrekkingen kunnen ervoor zorgen dat je sneller bloed verliest waardoor je menstruatie minder lang duurt.

#2 Glowy skin

Deze zag je vast niet aankomen: seks is goed voor je huid. In principe werkt het net als bij sport: seks zorgt voor een betere bloedsomloop door het hele lichaam. De zuurstof die vrijkomt laat je huid glanzen. Bovendien zorgt seks dat je hormonen stabiel blijven en acne tegengaat.

#3 Seks & relax

Tijdens de seks maakt je lichaam endorfine aan, een stofje dat ook vrijkomt wanneer je sport. Endorfine zorgt dat je lichaam ontspant en jij je kalmer, relaxter en gelukkiger voelt.

#4 Boost je zelfvertrouwen

Misschien heb je het zelf al eens ervaren: wanneer je weet dat je iemand opwindt en diegene je aantrekkelijk vindt, geeft dat je zelfvertrouwen een enorme boost. Je voelt je speciaal, geliefd en mega sexy.

#5 Emotioneel intiem

Seks is natuurlijk een heel intieme manier om je lichaam met iemand te delen. Tijdens de seks komt het stofje oxytocine vrij, een hormoon dat wordt gelinkt aan het verbinden van personen en een plezierig gevoel. Op deze manier is seks niet alleen op een fysieke manier intiem, maar ook emotioneel.

Boost je seks leven

Rainbow
BONPRIX
21,99 8,99

Rainbow
BONPRIX
€22,99

Bpc Bonprix Collection
BONPRIX
27,99 14,99

Rainbow
BONPRIX
€31,99

Petite Fleur Gold
OTTO
€29,99

Jette
OTTO
€49,-

✰ Shop meer lingerie in de STYLETODAY shop ✰

LEES OOK:

Zo vaak zouden stellen na een relatie van tien jaar nog seksen
5x dit moeten vrouwen over seks weten volgens mannen
Dit zegt het beroep van je man over zijn bedprestaties

Bron: NSMBL | Beeld: Getty Images