5x feiten over zoenen die je nog niet wist

zoenen

Kun je je eerste zoen (met je vriend) nog herinneren? De kriebels die je toen voelde het moment voordat hij je kuste? Aaaah, de magie van de eerste kus. Zoenen is niet alleen ontzettend leuk om te doen, het is ook heel gezond voor je. Check hier de vijf feitjes over locking lips.

Feiten over zoenen die je nog niet wist

#1. Meer, meer, meer!

Je haalt je lippen van zijn mond na een goede kus en je bent meteen hooked. Je bent gelijk klaar voor een tweede make-outsession. Herkenbaar? Dit heeft alles te maken met het stofje dopamine wat je lichaam aanmaakt tijdens de kus. Dat zorgt er namelijk voor dat je verlangt naar meer.

#2. Een beetje van mij, een beetje van jou

Je mond zit vol met bacteriën, als twee mensen elkaar zoenen wisselen ze speeksel uit met daarin 80 miljoen (!) bacteriën. Je denkt misschien: ‘Bah wat vies’, maar dit is juist heel gezond! Het geeft je immuunsysteem namelijk een enorme boost.

#3. Hoogtepunt

Wist je dat er vrouwen zijn die kunnen klaarkomen tijdens een zoensessie? Ja-ha, je hoort het goed! Je kunt een orgasme krijgen van een kus. Dit vergt natuurlijk wel wat oefening zoals je begrijpt. We leggen hier uit hoe je zo’n mentaal orgasme bereikt.

#4. Op volle toeren

Er gaan vijf tot twaalf hersenzenuwen aan het werk tijdens de French kiss. Je hersenen zijn dus op dat moment heel hard aan het werk, om zoveel mogelijk informatie te verzamelen over de persoon die je zoent. De chemie of de aantrekkingskracht tussen twee personen, wordt ook wel afgemeten aan hoe goed de eerste kus is. Tijdens het zoenen is je lichaam dus eigenlijk aan het checken of je samen een geschikt paar bent.

#5. Gevoelig plekje

Je lippen zijn honderd keer gevoeliger dan bijvoorbeeld je vingertoppen. Je zou het niet zeggen: zelfs de intieme delen zijn niet zo gevoelig als de lippen. Dit verklaart misschien ook wel waarom dat sneetje op je lip altijd zo ongelooflijk veel zeer doet.

Waarom zoenen we eigenlijk? Lees op LotteLust alles over de geschiedenis van de kus.

It’s time to shop!

Goosecraft
GOOSECRAFT
€269.95

Ichi
HUDSON’S BAY
€44,95 22,47

Promiss
WEHKAMP
€79,95 39,00

Dr. Martens
NOLTEN
€174.95

My Jewellery
MY JEWELLERY
€19,95

Balalook
BALA LOOK
€10,95

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop ✰

Bron: Mens en Gezondheid, The Art of Kissing van William Case, Quest, The Science of Kissing Beeld: Unsplash