5 fun facts over soloseks

Over seks raak je nooit uitgepraat. Er is altijd weer wat nieuws te leren of lezen. Neem nou soloseks! Wanneer was de laatste keer dat jij je kennis van zelfbevrediging heb bijgespijkerd? Daarom zet LotteLust vijf weetjes onder elkaar die je vast nog niet wist.

#1 Er bestaat zoiets als ‘masturbatie standjes’

Je weet vast dat er voor seks met zijn tweeën (of meer) talloze posities zijn. Waarom zouden deze er niet zijn voor soloseks? Jazeker, die zijn er gewoon. Bekijk hier de beste masturbatie standjes.

#2 Je kunt gevoelloos raken van vibrators

Maar dan moet je het wel echt bont maken. Als je een speeltje lang of vaak per dag gebruikt, dan kan het zijn dat je lady parts een tijdje minder gevoelig raken voor menselijke aanrakingen. Als jij je vibo tijdelijk op pauze zet, dan komt het gevoel vanzelf weer terug.

#3 Vroeger kon je voor een orgasme naar de dokter

Ja, je leest het goed! Rond de 19e eeuw gaven dokters massages down below aan vrouwen. Er werd namelijk gedacht dat een orgasme hysterie (verlies van zelfbeheersing) bij vrouwen genas. Dit is ook waarom de eerste vibrator werd uitgevonden. Doktoren kregen zoveel verzoeken dat ze last kregen van lamme handjes…

#4 Je kunt klaarkomen zonder aanraking

Sommige vrouwen kunnen een hoogtepunt krijgen zonder zichzelf aan te raken of aangeraakt te worden. Hoe doen ze dat? Met magie? Nope, met hun mind. Door jezelf in een bepaalde trance te brengen met behulp van onder ademhaling, kreunen en een hoop fantasie. Lees meer over hoe het mentale orgasme werkt.

#5 Het kan ook samen

Surprise! Soloseks kun je ook samen doen. Heh? Jazeker, we bedoelen dat jij en je bedpartner tegelijk masturberen. Het is een leuke variatie tijdens het voorspel en je kunt gelijk ‘de kunst afkijken’ bij elkaar.

Genoeg over de feiten. Tijd voor actie. Je leest hier 10 tips voor geweldige soloseks.

Beeld: Getty Images