5x redenen voor love making in de winter

winter

Hoewel het in de wintertijd erg koud is, is het toch één van onze favoriete seizoenen. Waarom? Het is nu eenmaal erg gezellig! Door de koudere dagen zoeken we de warmte sneller bij elkaar op. Lottelust geeft je vijf redenen waarom love making in de winter awesome is… 

5x redenen voor love making in de winter

#1 Winter vibes 

Wat dacht je van hete sessies op plekken die zich extra goed lenen voor seks op koude dagen? Denk aan een vurige hot tub of een stoomcabine. 

#2 Het is de beste tijd om de classics (sexstandjes) op te poetsen

Seks in winter zorgt voor meer aandacht aan standjes die meer lichaamswarmte afgeven en je een cozy gevoel geven, volgens sekscoach Amy Levine. Mensen voelen zich meer bewust van hun lichaam en hebben daarom meer behoefte aan standjes waarbij je minder zichtbaar in the spotlight staat en minder kwetsbaar bent. Favorieten in december zijn volgens Levine de missionaris en lepeltje-lepeltje positie, met varianten daarop. Lekker warm!

#3 The most wonderful time of the year… voor singles 

Je zou denken dat seks in deze koude dagen meer is weggelegd voor mensen in een relatie, maar niets is minder waar. In de winter, en met name door de feestdagen, zijn er enorm veel mogelijkheden voor sociale gelegenheden, waardoor er veel mogelijkheden zijn om een potentiële lover te ontmoeten. 

#4 Betere seks, voor iedereen! 

Volgens Levine is de start van een kersvers jaar voor mensen die in een ontevreden relatie zitten ook een reden om de relatie nog eens goed te overwegen. Zo maken ze een afweging tussen het verbeteren van de situatie met hun partner (lees: betere seks) of het vinden van een nieuwe partner (lees: betere seks!). Dus, dat betekent betere seks voor meer mensen, wat altijd een reden voor een feestje is! 

#5 Emotionele banden zijn sterker als het buiten koud is

Dr. Charley Ferrer, een klinisch seksuoloog, vertelt dat alle facetten van de winter, waaronder ook de manier waarop we ons huis en kantoor decoreren, ons een meer emotioneel gevoel geven. Daarbij krijgen we hierdoor ook een groter gevoel van verlangen om even iets verder te kijken dan het oppervlak van mensen waar we ons toe aangetrokken voelen. Deze versterkte emotionele band zou zorgen voor een sterkere aantrekkingskracht, wat weer leidt tot intensere seks.

Let’s shop!

Chantelle
HUDSON’S BAY
€69,95

Lovestories
HUDSON’S BAY
€55,00 38,50

Passionata
HUDSON’S BAY
€34,95

Passionata
HUDSON’S BAY
€44,95

Chantelle
HUDSON’S BAY
€74,95

Marie Jo
HUDSON’S BAY 
€91,90

✰ Shop verder in de STYLETODAY shop ✰

Beeld: Unsplash