5 x relatiegeheimen van koppels die al +40 jaar samen zijn

Wat liefde betreft draait het állemaal om het vinden van ‘de ware’, tenminste, als we de films moeten geloven. Is het je ooit al opgevallen dat het blijkbaar niet zo filmwaardig is hoe je je relatie daarna onderhoudt? Hmm, het is dan misschien niet zo spannend, belangrijk is het wel! Want dromen we er niet allemaal van om samen met onze geliefde oud te worden? Precies. Maar wat is nu hét geheim van een gelukkige en stabiele relatie? Gelukkig was daar gerontoloog Karl Pillemer, hij interviewde voor zijn boek ”30 Lessons for Loving” zo’n 700 ouderen die allemaal langer dan 40 (!) jaar gelukkig getrouwd zijn. Benieuwd naar de meest belangrijke geheimen van deze wijze geliefden? Scroll down please…

#1. Kijk hoe je partner spellen speelt

Oké, dit klinkt misschien een beetje weird maar geloof me, zo gek is het nog niet! Volgens Karl Pillemer bevalen alle ouderen aan dat, voordat je serieus begint te worden met iemand, je je partner moet deel zien nemen aan een wedstrijd in een groep. Zo kun je peilen hoe hij met een bepaalde druk én winnen of verliezen omgaat. Je krijgt zo veel mee over iemands persoonlijkheid. Zit best wat in, toch?!

#2. Stap uit je comfortzone

De ouderen gaven tijdens het onderzoek aan dat het belangrijk is om beiden uit je comfortzone te stappen. In een nieuwe en andere omgeving kan het namelijk duidelijk worden of je met de juiste persoon bent of niet. Neem je date bijvoorbeeld mee naar een Monster Truck Rally en ontdek hoe jullie op elkaar reageren buiten jullie gewone ‘hangouts‘ als de bioscoop of een café om.

#3. Eet!

Uhmm, eten? Jep, je leest het goed. Veel senioren waren van mening dat de ergste ruzies ontstonden wanneer er iemand hongerig was. Dus onthoud dat wanneer het geruzie begint één van jullie waarschijnlijk een snack nodig heeft. Oké, het is natuurlijk niet zo dat een lekkere sandwich of salade een bepaalde genezende kracht heeft, maar ‘honger’ heeft wel de macht om van iedere regenwolk in een relatie een enorme onweersbui te maken!

#4. Time je ‘zware’ gesprekken

Vaak horen we van experts dat het juiste moment om over een bepaalde kwestie of struggle te praten het moment is dat je erover wilt praten. Toch is dit niet zo. Volgens de senioren in dit onderzoek is het het beste om te wachten tot je partner en jij beiden kalm en klaar zijn om moeilijke issues te bespreken. Er is dus niets mis met het nemen van een adempauze!

#5. Wees beleefd

Dit klinkt misschien vanzelfsprekend, maar het is één van de dingen die koppels héél gemakkelijk en snel vergeten. Je moet je partner ten alle tijden behandelen hoe je iedere andere goede vriend ook zou behandelen. Hoe moeilijk het soms ook is, liefde is geen vrijkaartje om onbeschoft te zijn tegen elkaar. Karl Pillemer stelt het volgende voor: ”Doe voor één week alsof je partner iemand is op wie je indruk wilt maken”, succes!

>> 6 x signalen dat hij into you is
>> 6 tekenen dat jouw relatie wel goed zit 

Bron: Refinery29 | Beeld: Pinterest